Болить серце за Грузію та Україну. "Не треба було їм лізти в Україну": Вахтанг Кікабідзе назвав Росію окупантом і мерзотою (відео)

Відомий актор і співак Вахтанг Кікабідзе назвав Росію окупантом, який давно націлився на те, щоб "роздовбати" Грузію та захопити більше територій.Про це він розповів в інтерв'ю Deutsche Welle, прокоментувавши дії Кремля в Україні і підтримавши мітингувальників у Тбілісі, зазначають Патріоти України.

Зокрема, Кікабідзе пояснив, чому грузини почали обурюватися через зневажливе поводження депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова.

"Він один із перших голосував за відділення Абхазії від Грузії. Вже дуже багато наших загинуло під час тієї горезвісної війни. Ніхто не знав, що він приїжджає. Хто ж його туди посадив! Є таке погане слово "окупація". І молодь рвонула туди. Я схиляюся перед молодими людьми", – сказав актор.

За словами Кікабідзе, тема Росії є вічною. В Абхазії та Південній Осетії йде повзуча анексія, там постійно пересувають кордон і викрадають людей. Жителі перебувають в оточенні й не можуть відвідати церкву або могилу на іншій території.

"Це вже давно почалося. Там іде така повзуча анексія, пересувають весь час кордон. Це мерзота – є такий вислів у росіян. Маленьку країну погубити дуже легко, велику – важко. Не треба було їм лізти в Україну. Це не маленька країна. І вони свою Батьківщину дуже люблять. Це вже не маленька Грузія", – наголосив актор.

Кікабідзе додав, що жителі Грузії давно "чекають чогось поганого". Це все вилилося в протести, а Кремль дратує, що вони хочуть у НАТО і прагнуть до Заходу.

"У Росії люди ображаються, що ми називаємо їх окупантами. Але як називати людину, яка забирає твою землю і ставить там дротяні загородження? Це і є окупація. Росіянам багатьом подобається політика Путіна. Вони вважають, що він завойовує землі для Росії. Це погано обернеться в один момент. Не так просто все", – сказав він.

На думку Кікабідзе, президент Росії Володимир Путін збирається "посадити Грузію на ланцюг", але громадяни цього не допустять.

"Для мене не існує людини, яка не любить Батьківщину. Для мене вона не представляє нічого! Треба любити Батьківщину найбільше за все. Треба покласти голову заради Батьківщини", – заявив він.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...