У Гімалаях живуть найбільші бджоли в світі (в довжину досягають до трьох сантиметрів), які знамениті галюциногенними властивостями свого меду. Його називають "червоним" або "божевільним", тому що комах "роблять" продукт з отруйної квітки рододендрона, яка росте тільки високо в горах. Пилок квітки містить наркотичну речовину. Цей продукт використовують в медичних цілях, передають Патріоти України.
У невеликих дозах гімалайський мед дуже ефективний при лікуванні безлічі хвороб – від цукрового діабету до вирішення різноманітних сексуальних проблем. Але є одна небезпека - у великих дозах мед вкрай небезпечний й може бути навіть смертельним.
Видобуток меду - вкрай небезпечне завдання. До нього важко дістатися, так як величезні бджоли "будують" свої великі гнізда на стрімких скелях, на величезній висоті, не нижче за 2500 метрів. Діаметр гнізд може сягати півтора метра і з кожного з них можна "добути" до 60 кілограмів меду. Є також високий ризик бути покусаним розлюченими бджолами під час збору меду. У таких екстремальних умовах збирають мед два рази на рік – навесні та в осінній період. Часто-густо бортники зриваються зі скель і гинуть, через це "божевільний" мед дуже дорого коштує.
У невеликих кількостях продукт добре впливає на організм і допомагає боротися з багатьма захворюваннями:
Також вживання продукту гарантує приємні відчуття легкого запаморочення, розслабленості, ейфорії. Особливу пікантність "червоному" меду надають поколювання, які виникають після потрапляння продукту на язик.
УВАГА - вживання великих доз меду може мати летальний результат через раптову зупинку серця.
Це мед, який бджоли виробляють з паді тваринного походження - клейкої солодкої рідини на листках різних рослин, яка є виділеннями комах, які живуть на гілках. На відміну від нектару, падь не містить антибіотичних речовин, які захищають від розвитку шкідливих мікроорганізмів. У бджіл, які харчуються паддю вдвічі менша тривалість життя. Падевий мед містить менше моносахаридів, аніж натуральний. Має підвищену кислотність.
Він відрізняється тягучістю, в'язкістю і повною відсутністю "медового" запаху. Найчастіше буває коричневого або темного кольору, іноді з зеленуватим відтінком. Смак солодкий, але без присмаку нектарного меду.
У кінці літа і на початку осені бджоли починають збирати і переробляють це все в мед.
Останні два роки міський голова Покровська Донецької області, 49-річний Руслан Требушкін продовжує декларувати заробітну плату на займаній посаді попри те, що офіційно всі повноваження передано Покровській міській військовій адміністрації. Зокрема, у 2...
У п’ятницю, 2 травня, в кількох районах індонезійського острова Балі сталося відключення електроенергії. Наразі там намагаються повернути світло, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Як повідомив оператор аеропорту на сторінці в Instagram, а...