"Божевільний" мед "неправильних" бджіл: У чому користь та підступна небезпека ласощів

У Гімалаях живуть найбільші бджоли в світі (в довжину досягають до трьох сантиметрів), які знамениті галюциногенними властивостями свого меду. Його називають "червоним" або "божевільним", тому що комах "роблять" продукт з отруйної квітки рододендрона, яка росте тільки високо в горах. Пилок квітки містить наркотичну речовину. Цей продукт використовують в медичних цілях, передають Патріоти України.

У невеликих дозах гімалайський мед дуже ефективний при лікуванні безлічі хвороб – від цукрового діабету до вирішення різноманітних сексуальних проблем. Але є одна небезпека - у великих дозах мед вкрай небезпечний й може бути навіть смертельним.

Яким чином добувають "божевільний" мед

Видобуток меду - вкрай небезпечне завдання. До нього важко дістатися, так як величезні бджоли "будують" свої великі гнізда на стрімких скелях, на величезній висоті, не нижче за 2500 метрів. Діаметр гнізд може сягати півтора метра і з кожного з них можна "добути" до 60 кілограмів меду. Є також високий ризик бути покусаним розлюченими бджолами під час збору меду. У таких екстремальних умовах збирають мед два рази на рік – навесні та в осінній період. Часто-густо бортники зриваються зі скель і гинуть, через це "божевільний" мед дуже дорого коштує.

Ось так виглядають стільники гімалайських бджіл, які дають "божевільний" мед / alwaysbeeloved.com

Користь "божевільного" меду

У невеликих кількостях продукт добре впливає на організм і допомагає боротися з багатьма захворюваннями:

  • цукровий діабет
  • гіпертонія (підвищений тиск)
  • статева дисфункція
  • слабкий імунітет
  • хронічна втома

Також вживання продукту гарантує приємні відчуття легкого запаморочення, розслабленості, ейфорії. Особливу пікантність "червоному" меду надають поколювання, які виникають після потрапляння продукту на язик.


Шкода божевільного меду:

  • сильні галюцинації
  • запаморочення
  • зниження тиску
  • нудота і сильна блювота
  • оніміння губ і м'язова слабкість
  • брадикардія.

УВАГА - вживання великих доз меду може мати летальний результат через раптову зупинку серця.

Ось так добувають "божевільний мед" / alwaysbeeloved.com
Ось так виглядає "божевільний мед", який добувають на величезній висоті / alwaysbeeloved.com

Що таке падевий мед

Це мед, який бджоли виробляють з паді тваринного походження - клейкої солодкої рідини на листках різних рослин, яка є виділеннями комах, які живуть на гілках. На відміну від нектару, падь не містить антибіотичних речовин, які захищають від розвитку шкідливих мікроорганізмів. У бджіл, які харчуються паддю вдвічі менша тривалість життя. Падевий мед містить менше моносахаридів, аніж натуральний. Має підвищену кислотність.

Падевий мед зазвичай темного кольору / фото РБК

Як визначити падевий мед

Він відрізняється тягучістю, в'язкістю і повною відсутністю "медового" запаху. Найчастіше буває коричневого або темного кольору, іноді з зеленуватим відтінком. Смак солодкий, але без присмаку нектарного меду.

У кінці літа і на початку осені бджоли починають збирати і переробляють це все в мед.

Користь падевого меду:

  • нормалізує еластичність судин, добре впливає на роботу серцево-судинної системи
  • покращує роботу нервової системи, гарно впливає на організм під час стресів, допомагає впоратися з безсонням
  • підвищує імунітет.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...