Українки, які живуть в різних країнах поділились, яких продуктів їм бракує за кордоном, передають Патріоти України.
Бракує домашнього сиру на сирники. Всі мої експерименти з нідерландським творогом закінчувалися провалом. Придатний до приготування сирників творог можна купити лише в польському чи російському магазині. Коли буваю там одразу беру 10 упаковок і заморожую.
Зефіру. Коли ми в Україні завжди купуємо додому декілька пачечок. Можна замовляти у "наших" кулінарних майстринь, він буде дуже смачний і натуральний, але за 4 штучки біля 20ти євро.
Попри все, великий вибір морепродуктів, та сирний рай дозволяють нам пережити розлуку з салом безболісно.
З України раджу везти золоті і срібні прикраси. Там вони дешевші. З їжі в США важче знайти халву, соняшникове насіння в шкаралупі, ірис, зефір, гречку, пшеничну крупу, ячку, вафлі Артек ну і інші наші солодощі. Не раз возила наш смачний мед, чай, сухі білі гриби, нашу горілку (на сувенір знайомим і собі). А ще приправи тут чомусь дуже дорогі. Тут немає картоплі. Відкрила для себе й те, що ліки не такі, як наші, менш дієві. Виписуються по рецепту. Без рецепта можна малий список знайти, але мені вони не дієві. Якщо я вже п'ю щось, то значить справді болить і мені треба сильні ліки.
В Україна зафіксували суттєве підвищення цін на цибулю. Це пов'язано із сезонним скороченням обсягів цього овочу в місцевих господарствах. Фермери реалізують цибулю за ціною від 18 до 27 грн за кілограм (еквівалентно $0,43–0,65 за кілограм), що в серед...
Відтепер іноземцям, які бажають отримувати освіту в Польщі, доведеться довести, що вони на належному рівні володіють мовою викладання - в більшості випадків це буде саме польська. Про це повідомляє інформаційний портал InPoland, передають Патріоти Укра...