Бракує "сємок" і зефіру: Українці розповіли, яких продуктів майже не знайти за кордоном (фото)

Українки, які живуть в різних країнах поділились, яких продуктів їм бракує за кордоном, передають Патріоти України.

Юлія, Амстердам, Нідерланди

Бракує домашнього сиру на сирники. Всі мої експерименти з нідерландським творогом закінчувалися провалом. Придатний до приготування сирників творог можна купити лише в польському чи російському магазині. Коли буваю там одразу беру 10 упаковок і заморожую.

Зефіру. Коли ми в Україні завжди купуємо додому декілька пачечок. Можна замовляти у "наших" кулінарних майстринь, він буде дуже смачний і натуральний, але за 4 штучки біля 20ти євро.

Бракує насіння соняха, сала. Іноді дуже хочеться українського хліба, хороших розсипних чаїв . В супермаркетах великий вибір пакетикового чаю. Тут якось не дуже люблять чаювання. От культура кави - інша справа.

Попри все, великий вибір морепродуктів, та сирний рай дозволяють нам пережити розлуку з салом безболісно.

Ірина Хюстон Сан Дієго, Каліфорнія

З України раджу везти золоті і срібні прикраси. Там вони дешевші. З їжі в США важче знайти халву, соняшникове насіння в шкаралупі, ірис, зефір, гречку, пшеничну крупу, ячку, вафлі Артек ну і інші наші солодощі. Не раз возила наш смачний мед, чай, сухі білі гриби, нашу горілку (на сувенір знайомим і собі). А ще приправи тут чомусь дуже дорогі. Тут немає картоплі. Відкрила для себе й те, що ліки не такі, як наші, менш дієві. Виписуються по рецепту. Без рецепта можна малий список знайти, але мені вони не дієві. Якщо я вже п'ю щось, то значить справді болить і мені треба сильні ліки.

Пам'ятаю, як три роки тому ми задавали це питання абсолютно всім репатріантам, що вже переїхали до Ізраїлю. однієї думки не було ні в кого з цього питання, тож ми вчилися на власних помилках.
В Ізраїлі дороге шкіряне взуття і немає українських книг. Воно тут коштує казкових цін і трапляється катастрофічно рідко. А все через легкий підхід до речей і надлишок вічних акцій. Товари, які служитимуть довго тут не мають великого попиту.
Везіть з собою листи бабусі, весільний фотоальбом, першу листівку від найкращої подруги. Вчужій країні часто буде самотньо спочатку, і ці сентиментальні дрібниці дуже допомагатимуть не загубитися в нетрях сумнівів і ностальгії.
Джерело: Gazeta.ua

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...