"Будь ласка, будь живою": Олена Зеленська показала щемливе відео з хлопчиком, мама якої загинула під час окупації в Бучі

Олена Зеленська опублікувала в Instagram щемливе відео з 6-річним хлопчиком Владом, мама якого померла під час окупації російськими окупантами Бучі. Тоді фото, на якому Владиславчик стоїть біля могили своєї матері на подвір'ї дому, розлетілося всім світом. Світлина, переповнена несамовитим болем, нікого не залишила байдужим, передають Патріоти України.

Мати хлопчика – 34-річна Марина Наумець – була вихователькою у дитячому садочку. "Зараз на обличча Влада знову повернулася усмішка. Він так само сумує за мамою, але вже може говорити про пережите. Це стало можливим після місяця його перебування в таборі Gen.Camp від Gen.Ukrainian @gen.ukrainian. Під мирним небом Іспанії фахівці цієї громадської ініціативи – психологи з України та Ізраїлю – буквально витягають українських дітей із воєнного стресу.

Коли авторка ідеї Оксана Лебедєва @lebedeva_k__ ще влітку презентувала мені проєкт цього табору, я одразу погодилася взяти його під патронат. Бо повернути нашим дітям нормальне дитинство – це надважливе завдання", - написала перша леді.

За її словами, у більшості дітей із України після пережитого – посттравматичний стрес. Діти можуть його подолати майже на 100%, якщо застосовувати правильну терапію.

"Нам самим було складно повірити у стовідсоткове відновлення. Але тепер у нас зовсім немає сумнівів", – кажуть психологи після того, як через них пройшли десятки дітей із першої зміни табору. Після того, як почав усміхатися Влад. Це дуже надихає. Бо саме за це вся країна й бореться – за стовідсоткове благополуччя кожного українця. Більше інформації та анкета для участі – на сайті проєкту", - зазначила Зеленська.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...