Будні життя за полярним колом: Після перегляду цього відео скаржитися на погоду вже не хочеться

Коли прогулянка з собакою - це експедиція.

Сесілія Бломдал вже 5 років живе в Лонгйірі - найбільшому населеному пункті архіпелагу Шпіцберген у Північному Льодовитому океані. Кожен день вигул собаки перетворюється для неї в справжню експедицію, і відео, на якому вона показала цей простий, на перший погляд, процес, зібрало в TikTok вже 1,5 мільйона лайків, передають Патріоти України.

"Це мій пухнастий синок Грім, а я живу на Свальбарді - острові поруч з Північним полюсом. Тут по-справжньому холодно і повністю темно 24 години 7 днів на тиждень, - розповіла Сесілія. - Збори починаються з вовняної термобілизни, комбінезона, пуховика. Потім ти, як телепузик, одягаєш свій налобний ліхтар. Звичайно, цього недостатньо. У нас тут живуть білі ведмеді, тому ми повинні брати гвинтівку кожен раз, коли виходимо назовні".

Щоб собаки Бломдал не загубилися в темряві, вона одягає на них нашийники з ліхтариками і жилети підвищеної видимості, і лише потім виходить в непроглядну темряву - посеред дня.

"Тут немає сонячного світла і тут я живу, - розповіла жінка. - Ми живемо в 15 хвилинах ходьби від Лонгйіра - не дуже далеко. У нас немає водопроводу і централізованого електропостачання. Дуже затишно"."

У своєму Instagram Бломдал розповіла, що переїхала на Шпіцберген із Швеції 5 років тому, закохалася в цю сувору красу і залишилася.

Полярна ніч на архіпелазі триває з середини листопада до кінця січня, а температура коливається від -14 градусів взимку і до 5 градусів влітку. Цікаво, але Шпіцберген незмінно входить в число найщасливіших місць на Землі відповідно до щорічного звіту про світове щастя.

Лонгйір - найбільше поселення острова, де проживає майже 2000 чоловік. Тут проживає близько 50 національностей, є магазини, музеї, художні галереї, бари, ресторани, бібліотека і кінотеатр, а також проводяться паради і культурні заходи.

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...