Буфет прибрали, за парту - по одному: Як будуть працювати з 1 вересня школи в Україні

Головний санітарний лікар анонсував, що 1 вересня школи почнуть роботу в звичному режимі. Директори все ж чекають роз’яснень від уряду. І готуються до нового навчального року, передають Патріоти України.

Обов’язковим буде щоденний температурний скринінг для учнів та вчителів. З температурою вище 37,2 до школи не допускатимуть. Про екскурсії та масові заходи на певний час доведеться забути – каже директор однієї зі шкіл Дніпра.

До однієї столичної школи прийдуть понад тисяча учнів. Тож планують відчинити різні входи, аби діти не скупчувались. Медсестра у школі є, тепер планують узяти на ставку і лікаря. Місто подарувало три безконтактні термометри, дезінфікуючі та антисептичні засоби.

У їдальні прибрали буфет, аби школярі не скупчувались на перервах за перекусом. Можна буде взяти лише гаряче. Директор плануєзробити графік харчування різних класів. Де буде можливо – школярів у класі розсадять по одному. Щоправда, дистанцію 2 метри навряд чи вдасться дотримуватись.

Поки невідомо, наскільки обов’язковими будуть маски, адже і дітям, і дорослим важко і шкідливо в них бути протягом багатьох годин. Керівники шкіл прораховують можливість другої зміни або поступового приходу різних класів до школи.

Втім, зауважують – це зробить набагато довшим робочий день учителів і технічного персоналу, і діти повертатимуться додому затемна. Уже котрий тиждень МОЗ спільно з МОН розробляють три можливі варіанти навчання школярів з 1 вересня, це:

  • навчання у дві зміни;
  • дистанційне навчання;
  • 50/50 – деякі предмети будуть онлайн, а деякі стаціонарно.

Якщо епідеміологічна ситуація дозволить, тоді діти повноцінно підуть до школи з 1 вересня 2020 року.

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...