Була дуже схожою на сучасну Землю: Американські вчені довели, що на Венері колись могло бути життя

Планетологи Александра Уоррен і Едвін Кайт з університету Чикаго побудували модель другої планети Сонячної системи і з’ясували, що мільярди років вона могла бути майже повною копією Землі. Ученим вдалося з’ясувати, що за певних умов Венера могла бути населеною мільярди років тому.

Уоррен і Кайт побудували модель планети з океанами та киснем та запустили 94 080 сценаріїв розвитку подій у Сонячній системі. Зрештою, їм вдалося знайти кілька, які могли б пояснити нинішній рівень кисню, водню та окису вуглецю в атмосфері Венери.

Один із варіантів розвитку подій полягав у тому, що кисень Венери став зв’язуватися з вуглецем, що випускається вулканами, перетворюючись на отруйну суміш, яку ми бачимо на планеті сьогодні.

Цей сценарій самі автори дослідження вважають малоймовірним.

Найбільш можливим вчені вважають той варіант, коли О2 просочився в космос. Також він міг бути ізольованим у застиглій магмі, що покриває поверхню Венери.

За будь-якого з цих сценаріїв океани на планеті мали висохнути понад три мільярди років тому.

До речі, щодо останніх. Планетологи виявили, що океани на Венері мали максимальну глибину 300 метрів.

Автори дослідження вважають за необхідне продовжувати роботу у напрямі вивчення можливої населеності Венери. Вони наголошують на тому, що лише 0,4% сценаріїв говорять на користь цього варіанту, проте виключити їх можна буде лише після більш детального аналізу.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...