Був свідком "дитинства" Сонячної системи: У пустелі виявили метеорит, який ...старший за Землю (фото)

Ахондрит - це тип метеоритів, який був частиною протопланети (вона зруйнувалася під час зіткнення з іншим тілом). Поки вчені знайшли і вивчили всього кілька тисяч ахондритів.

Група дослідників з Франції і Японії вивчила метеорит, який був знайдений в пустелі Сахара (Алжир) в 2020 році. Про це повідомляє журнал Proceedings of the National Academy of Sciences, передають Патріоти України.

Вчені встановили, що знахідці дуже багато років. Метеорит (ахондрит) з'явився всього через 2 млн років після народження Сонячної системи. Його вік становить 4,6 млрд років.

Новий ахондрит назвали EC 002. Він складається в основному з вулканічної породи, яка багата натрієм, залізом і магнієм. Це говорить про те, що була виявлена кора ранньої протопланети.

Як встановили вчені, твердів і охолоджувався ахондрит близько 100 тисяч років. Подібних йому на Землі ще не знаходили. Тому дослідники хочуть ще краще вивчити метеорит, щоб зрозуміти, як формуються планети.

У ДТП в Варшаві загинули двоє українців

субота, 4 травень 2024, 19:28

У Варшаві в ДТП загинули «найімовірніше» двоє українців та білорус. Про це повідомило агентство PAP у суботу, 4 травня, з посиланням на речника Окружної прокуратури у Варшаві Шимона Банну, передають Патріоти України. У повідомленні йдеться, що аварія с...

Знайшов поблизу одного з селищ області: Військовий ТрО передав херсонському музею старовинний артефакт (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:00

Український військовий Сил територіальної оборони знайшов у одному з селищ Херсонщини старовинний гарман: він передав артефакт музею. Про це повідомив Херсонський обласний краєзнавчий музей, передають Патріоти України. Як розповіли у музеї, солдат ТрО ...