"Був у братстві з криміналітетом": Захисник розкрив нові деталі про священника УПЦ МП, який побив його у храмі

Український захисник Артур Ананьєв, якого побили в храмі УПЦ МП у Хмельницькому, розповів про священника, який накинувся на нього. За його словами, зі своїм кривдником Ігорем Слободяном він знайомий давно. Про це Ананьєв сказав в інтервʼю LB.ua. Священник, за його словами, повʼязаний із "Православним братством" - разом із його членами священнослужитель приїздив до церков, аби завадити людям переходити з УПЦ до ПЦУ, передають Патріоти України.

"Насправді в цьому братстві є кримінальні елементи. Можна навіть сказати, що кримінальні авторитети. Також є люди з наркотичною залежністю, є з купою статей та справ за побиття дружин і жінок вдома. Весь цей контингент зібрався в цьому "Православному братстві". Вони їздили та не давали життя людям. Оцей Слободян постійно був з ними", – каже військовий.

Він також розповів, що раніше був членом націоналістичної організації "Фенікс" у Хмельницькому, яка давно виступала проти російських попів. Саме тоді він зустрічався із "Православним братством" під час конфліктів.

Наприклад, це "бойове крило" УПЦ МП 2018 року приїздило до селища Гвардійське, де погрожувало місцевим. Потім такі ситуації відбувалися постійно.

"Вони відмовлялися відспівувати наших воїнів, загиблих на той момент ще в зоні проведення ООС. Ці попи постійно молилися на царя. Плюс у них було своє бойове крило – "Православне братство", за допомогою якого вони фізично розв'язували свої питання. Наприклад, у село з 500 мешканцями, де громада хотіла перейти до ПЦУ, привозили 200 осіб з цього бойового об'єднання. Плюс бабусь, які співали та казали, що не треба переходити. А ці молодчики погрожували людям: "Ви ж розумієте, це так просто вам не зійде з рук", – розповів Ананьєв. Він вважає, що всі ті люди, які напали на нього в храмі, теж є членами "Православного братства". Їх було приблизно пʼятеро.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...