Чому рентген не показує ураження легень при коронавірусі: Вчені дали чітку відповідь

Виникаючі при коронавірусній інфекції зміни в легенях людини не схожі на пневмонію. Про це розповів віце-президент Російського наукового медичного товариства терапевтів, доктор медичних наук, професор Леонід Лазебник виданню "АіФ", передають Патріоти України.

За його словами, хвороба COVID-19 пошкоджує ген гемоглобіну, в результаті чого атом заліза блокується. Внаслідок цього в організмі утворюється надлишок заліза, що перешкоджає обміну кисню. У підсумку це призводить до кисневого голодування - гіпоксичного синдрому.

Лазебник підкреслив, що розвиток такого ускладнення можна побачити за допомогою рівня феритину в організмі - білка, що виробляється в печінці і збирає залізо в організмі. Його надлишок може спровокувати цитокіновий шторм, тобто надмірну реакцію імунної системи. В організмі утворюється зайва кількість імунних клітин й призводить до погіршення стану людини.

Як нагадав вчений, лікарі з Китаю, і пізніше з США та Ізраїлю, побачили, що проблеми людей з легенями при коронавірусі, не схожі на пневмонію. Це побічно підтверджує і те, що ураження легеневої тканини можна виявити тільки при КТ, а рентгенологічне дослідження показує звичайну пневмонію.

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...