Страждають від незворотного пошкодження легенів, нирок, серця і мозку: Лікар пояснив, чому тяжко хворі коронавірусом хочуть померти

Критично хворі пацієнти з коронавірусом, яких вивели з тривалої коми, кажуть, що вони хотіли б померти. Про це повідомляє лондонський доктор-консультант Зудин Путучері, передають Патріоти України.

Він розповів, що пацієнти після коми борються зі зміненим станом свідомості, яке викликає у них марення і галюцинації, і призводить до плутанини.

"Деякі люди зможуть через два-три роки сказати, що вони щасливі бути живими. Деякі скажуть, що воліли б померти - все зводиться до того, що люди вважають гарною якістю життя", - розповідає доктор.

Експерт сказав, що пацієнти стикаються з такою боротьбою за одужання не тільки через свій критичний стан, а й через інтенсивні ліків, необхідні для їх лікування.

Найбільша проблема при знаходженні в комі - виснаження м'язів, розповідає доктор-консультант. Важкохворі пацієнти в комі працездатного віку втрачають близько 2-3% м'язової маси в день, що для пацієнта вагою 90 кілограм означає втрату 1-2 кілограмів в день.

Також за словами Путучері, коли пацієнт залишає лікарню, він все ще потребує інтенсивної реабілітації - протягом одного-п'яти років йому, ймовірно, буде потрібна допомога в повсякденних рухах, таких як вставання з ліжка і похід у ванну. Крім цього, деякі пацієнти не зможуть знову працювати після проведення інтенсивної терапії.

Видання відзначає, що довгостроковий фізичний вплив на пацієнтів з коронавірусом все ще вивчаються експертами у всьому світі. На жаль, деякі пацієнти страждають від незворотного пошкодження легенів, нирок і серця і навіть від пошкодження мозку. Експерти стверджують, що через кілька місяців деякі з них страждають задишкою, втомою і м'язовим болем.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...