"Дякую за нудоту під час вистави": Блогерка обурилася, що у київському театрі співали російською

Українська блогерка Поліна Майко опублікувала у своїй соцмережі допис, що театр у центрі Києва використовує у постановці пісні російською мовою, передають Патріоти України.

Йдеться про театр «Золоті ворота» та їх постановку «Тату, ти мене любив?», яку показують на сцені з травня 2022 року. Під час вистави герой виконував пісню «А может ночь не торопить?» автора Сєрова, який підтримує війну в Україні.

Після публікації Поліни Майко на сторінці Facebook театру «Золоті ворота» опублікували пост, де пояснили свою позицію.

«Пісні у виставі звучать не для художнього оформлення, а з метою підсвічування контексту конфлікту та непорозуміння між поколіннями, яке є однією із складових сюжету. Інакше кажучи, це слова, якими герой передає ностальгію, оскільки «іншим словам його не навчили». Зараз вони особливо яскраво демонструють, як Росія тягла свої щупальця через поп продукт, вкладала в голови таку мову, якою герой намагається передати тугу, любов і каяття», – зазначили у театрі.

Також представники театру наголосили, що з 2014 року в репертуарі немає жодної російськомовної вистави і режисери відповідально ставляться до матеріалу, консолідуючи українське суспільство.

Під постом театру люди висловили свою підтримку і розуміння контексту вистави.

Театр наголосив, що вони вдячні за відгуки та внесуть в перелік попереджень інформацію про використання макаронічної мови (суржику) або російськомовних фрагментів.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...