Щоб забути про усі хвороби: Дієтологи назвали продукти, які варто додати в осінній раціон

Дні стають коротшими, і осінь дає про себе знати не тільки датою в календарі, а й відсутністю сонця. Зараз чудовий час, щоб внести зміни в свій раціон, збагативши його вітамінами, корисними жирами й сезонними продуктами, передають Патріоти України.

Тому сьогодні ми розповімо, які продукти варто додати в свою дієту і що з цього приводу кажуть дієтологи.

Що є?

1. Цитрусові

Про користь цитрусових нам говорять з самого дитинства, і не дарма – адже це джерело вітамінів А, групи В, С і Е, калію, фосфору, кальцію, магнію, заліза і цинку. Без апельсинів і мандаринів восени не обійтись..

2. Квашена капуста

Квашену капусту не просто так називають "нашим суперфудом", адже за корисністю вона не поступається авокадо і спаржі, а коштує в рази дешевше. Найкорисніша квашена капуста без термічної обробки – у вигляді салату з рослинною олією. У такому разі ми отримуємо максимум вітамінів В, К і С, які містяться в капусті, а ще корисні молочнокислі бактерії. У капусті дуже багато клітковини, корисної для кишківника.

3. Суміш рослинно-вершкова

Дієтологи назвали продукти, які варто додати в осінній раціон

Без жирів у раціоні нікуди – особливо восени вони повинні бути його невід'ємною частиною. Суміші рослинно-вершкові – це зовсім окрема категорія олійно-жирових продуктів: вони містять мінімум холестерину, також у їхньому складі є корисні ненасичені жири.

Висновок Асоціації дієтологів стверджує: "Суміші рослинно-вершкові можна вважати прикладом сучасного продукту харчування зі сприятливим жирнокислотним складом завдяки мінімальному вмісту насичених жирних кислот, а також низькому вмісту трансжирів".

Суміші можна додавати в каші й гарніри, робити смачні й ситні закуски або ж використовувати в приготуванні випічки.

4. Шпинат, рукола і салат

Як же восени без свіжої зелені? Вона особливо сповнена вітамінами й клітковиною. Найчастіше салатне листя їдять, власне, в салатах – доповнити їх можна майже чим завгодно, від риби до овочів, а можливість змінювати заправку допомагає урізноманітнити раціон. Чудова звичка – замінювати свіжим листям салату вуглеводні гарніри.

5. Проростки насіння

Соя, пшениця, жито і квасоля – знайомі нам продукти, але варто всього-на-всього проростити їх, і вони перетворюються на корисний суперфуд, багатий на вітаміни, зокрема залізо. На жаль, такі проростки коштують у супермаркетах досить дорого, але завжди можна "зайнятись рукоділлям" і проростити їх самостійно.

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...