"Для кращого вивчення": Фаріон навчала російській мові і вступала до КПРС, - ЗМІ (фото)

Професорка "Львівської політехніки" та мовознавиця Ірина Фаріон, яка критикувала російськомовних азовців, за часів СРСР сприяла вивченню іноземцями не української, а російської мови. Про це свідчить характеристика-рекомендація, яку оформив комсомольський осередок для її вступу до лав Комуністичної партії Радянського Союзу (КПРС). Відповідний документ опублікували журналісти-розслідувачі порталу Zaxid.net, передають Патріоти України.

Журналісти провели розслідування у 2013 році. Того року їм вдалось дістатись до архівів КПРС у Львові і вони отримали доступ до документів місцевої партійної організації. Серед документів — справа №356, яка містить характеристику Фаріон, видану осередком ВЛКСМ (комсомольцями) 10 березня 1987 року. У тексті ідеться про те, що Ірина Фаріон "відповідальна, старанна, дисциплінована" та проявляла громадську-політичну активність. Відзначається, що вона заохочувала іноземців до вивчення російської мови.

"Неодноразово проводила бесіди з іноземними громадянами з метою кращого вивчення ними російської мови", — вказано у тексті характеристики.

Характеристика Фаріон

Зазначимо, Фаріон, отримавши таку характеристику-рекомендацію, таки стала членом КПРС. Нинішня професорка "Львівської політехніки", яка пропагує українську мову та критикує тих, хто на неї не переходить, була комуністкою близько року — з квітня 1988 по 1989 рік, повідомляли ЗМІ.

Ірина Фаріон не заперечувала членство у КПРС та не заперечувала щодо повідомлень про підтримку іноземців щодо вивчення російської. При цьому повідомляла, що стала комуністкою, щоб руйнувати партію з середини.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...