Для протидії агресору: Повітряні сили України можуть отримати сучасні американські винищувачі


Командувач Повітряних сил Збройних сил України Сергій Дроздов заявив, що українські льотчики можуть отримати нові багатофункціональні літаки. Як повідомляє "Український мілітарній портал", народним депутатам була презентована візія Повітряних сил-2035, передають Патріоти України.

За словами Дроздова, на першому етапі переозброєння ПС ЗСУ планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++, а згодом і 5-го покоління.

"Розглядається на першому етапі літак типу Gripen і F-15. В подальшому, з поглибленням відносин з країнами-партнерами, перехід на сучасний літак 5-го покоління F-35", – зазначив він.

Командувач додав, що протягом наступних 10 років Повітряні сили будуть змушені вивести зі складу флоту основні зразки бойової техніки, яка зараз стоїть на озброєнні у льотчиків.

Водночас ресурсів оборонного бюджету України буде недостатньо для переозброєння – для оновлення парку тактичної авіації необхідно створити окрему державну цільову програму.

"Загрози постають не перед Повітряними силами. Загрози стоять перед державою", – підкреслив Дроздов. Saab JAS 39 Gripen – шведський багатоцільовий винищувач четвертого покоління. Також експлуатується в ВПС Угорщини, Чехії, ПАР і Таїланду.

McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle – американський двомісний винищувач-бомбардувальник. Може використовуватися для патрулювання повітряного простору і забезпечення прикриття сухопутних військ.

Дані всіх жінок від 17 до 60 років внесуть до реєстру військовозобов'язаних

четвер, 2 травень 2024, 18:22

В Україні до єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок. Далі всю інформацію зіставлятимуть - чи є громадянин призовником, військовозобов'язаним чи резервістом. І якщо особа не має такого статусу, то ці дані вид...

"Намагаються ускладнити життя": Юрист назвав категорію українців за кордоном, на яких спрямовані основні обмеження від МЗС

четвер, 2 травень 2024, 17:30

Обмеження, які ввело Міністерство закордонних справ України на оформлення документів за кордоном, насамперед стосуються чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Таким чином влада намагається ускладнити життя ухилянтам, передають Патріоти України. Про...