Дощі, грози і знову спека: Синоптик розповіла про погоду в Україні на вихідних

Після похолодання, яке накрило Україну в п'ятницю, 4 вересня, на вихідних в нашу країну знову повернеться спека - очікується до +32 градусів. Також вихідні принесуть дощі і грози. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook відомий український синоптик Наталка Діденко, передають Патріоти України.

Як прогнозує Діденко, у суботу, 5 вересня, у більшості областей України температура підвищиться до +22+27 градусів, в східному регіоні і в Дніпрі буде ще спекотніше - до +30 градусів. В неділю, 6 вересня, температура повітря підвищиться ще на 2-4 градуси. Однак в неділю Україну накриє дощовий фронт, який знизить температуру повітря в західних областях до +18+22 градусів. "5 вересня найбільша ймовірність дощів і навіть злив із грозами очікується у південній частині України. Грози можуть супроводжуватися шквалами", - попередила синоптик.

На решті території країни на вихідних серйозних опадів не очікується, окрім Сумщини й Чернігівщини. "Значна частина синоптичної недільної України буде сухою і переважно сонячною", - додала Діденко. Відповідно до прогнозу синоптика, у Києві вихідні очікуються спекотні: у суботу до +26 градусів, у неділю до +28 градусів. Істотних дощів не передбачається.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...