Дозволять працювати садочкам і проводити ЗНО: У МОЗ заявили про пом’якшення карантину з 22 травня

З 22 травня в рамках другого етапу пом’якшення карантину планується дозволити працювати дошкільним навчальним закладам, громадському транспорту, готелям, проводити спортивні змагання і зовнішнє незалежне оцінювання. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передають Патріоти України.

«Наступний етап, який ми бачимо, тобто другий етап, ми бачимо його 22 травня. Всі етапи ми розраховували, виходячи з 10 днів, тому що це той термін, за який ми в змозі на основі аналізу інформації чітко визначитися, що ми готові до переходу до другого етапу», - заявив він.

«Які саме пом’якшення ми плануємо з 22 травня, виходячи із сьогоднішньої ситуації? Це дозвіл на проведення спортивних змагань без глядачів, відкриття готелів, хостелів без функціонування ресторанів та спортивних залів, ми даємо дозвіл на ЗНО, також буде відповідний дозвіл на громадський транспорт та на дошкільні навчальні заклади», - додав міністр.

Степанов зазначив, що у постанові уряду буде чітко визначено, що всі ці заходи можна проводити лише за умови дотримання протиепідемічних правил: маскового режиму, соціальної дистанції, дезінфекції антисептиками рук та всіх інших правил, які були встановлені в державі.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...