Дуже моторошна історія: Майя використовували рештки людей для створення ритуальних м'ячів, - вчені

Археологи Мексиканського національного інституту антропології та історії (INAH) знайшли свідчення того, що стародавні майя використовували прах своїх правителів як наповнювач для ритуальних м'ячів, передають Патріоти України.

Спочатку вчені знайшли цілий лабіринт із приміщень, які ведуть до самого склепу на глибині 8 метрів усередині піраміди. Учені вважають, що цей склеп був створений між 7 та 8 століттям нашої ери. У самому склепі були знайдені невеликі ніші, в яких зберігалося понад 400 посудин із попелом після кремації людини, деревним вугіллям і каучуком. Аналіз органічного матеріалу показав, що залишки після спалювання людей мая використовували в процесі вулканізації гуми, а потім створювали з цього матеріалу м'ячі.

Учені вважають, що ці м'ячі майя використовували під час ритуальних ігор. За словами учених, традиція ритуальних ігор із м'ячем виникла у майя тисячі років тому. Представники майя вважали, що подібним чином може статися відродження померлої людини у потойбічному світі. Також майя за допомогою подібних ігор показували повагу до своїх богів.

Справжнє обличчя "рускава міра": В окупаційній армії РФ канібал та маніяк-убивця стали найліпшими друзями

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:00

Канібал та маніяк-вбивця, що воюють в лавах окупаційної армії РФ проти України, познайомилися на фронті і стали найліпшими друзями. Про це повідомляє російське видання Волгоград онлайн. . Російський людоїд Дмитро Малишев 10 років тому вбив знайомого т...

"Людина змінилась": Стаховський сказав, що думає про Усика і його позицію щодо України

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:59

Боксер Олександр Усик дуже змінився за роки повномасштабної війни та розкрився як справжній патріот України. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив легендарний екс-тенісист Сергій Стаховський, який зараз захищає нашу країну на фронті, передають ...