Дуже щедрий, щоб сидіти? ВАКС відправив Микитася, який не вносить заставу, під домашній арешт

Максим Микитись має перебувати під цілодобовим арештом удома до 14 липня 2020 року.

Максим Микитась. Фото: Українська правда.

Вищий анктикорупційний суд відправив підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії екс-депутата та колишнього президента "Укрбуду" Максима Микитася під цілодобовий домашній арешт. Про це повідомила прес-секретар ВАКС Олеся Чемерис, передають Патріоти України.

Прокурор САП просив утримання під вартою з альтернативою застави у 100 млн грн. Суддя ВАКС Андрій Біцюк задовольнив клопотання прокурора частково. Микитись має перебувати під цілодобовим арештом удома до 14 липня 2020 року.

На екс-нардепа також знову поклали низку обов’язків, як то прибувати до суду та слідчого за першим викликом, утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у справі, здати закордонний паспорт, носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, що раніше Микитась порушив одне із зобов'язань, покладених на нього судом: зустрічався із 2 свідками. ВАКС вирішив застосувати до нього штрафні санкції: стягнути внесену заставу в дохід держави і призначити нову - 100 млн.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скоригувала розмір застави, стягненої у дохід держави: не 80 (внесених у 2019 році), а 30 мільйонів. Таким чином Микитасю залишилося сплатити ще 50 мільйонів застави, чого він не зробив.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...