Два роки тому була повністю російськомовна: Акторка з серіалу "Свати" перейшла на українську. І з нею - вся родина

Акторка Соня Стеценко, яка кілька сезонів поспіль грала онучку Женю в серіалі "Свати", все своє життя розмовляла російською мовою, але два роки тому перейшла на українську.

Про це Софія розповіла в інтерв’ю OBOZ.UA. Артистка почала зніматися в кіно з шести років, крім "Сватів", мала ролі в багатьох інших відомих картинах.

З початком повномасштабного вторгнення Софія Стеценко знайшла тимчасовий прихисток від війни за кордоном. Якийсь час мешкала в Празі, а зараз вже рік, як вона в Торонто. Дівчині зараз 20 років. Вона працює асистенткою на знімальних майданчиках та різноманітних фестивалях. Вивчає акторську майстерність.

Три тижні тому навідувалася в Київ, де має родину – батьків та старшого брата.

Мама Софії, Світлана Стеценко, каже, що два роки тому Соня, яка з рідними та друзями розмовляла російською, принципово перейшла на українську. І з нею – вся родина. "Вдома ми завжди розмовляли російською, я закінчила школу, де викладання велося лише цією мовою. Інколи, коли телефоную Сонечці, ненароком переходжу на російську, вона поправляє: "Мамо, рідненькою, будь ласка!" – каже Світлана.

Соня Стеценко охоче згадує про серіал "Свати", однак додає, що все добре, що було, там перекреслює теперішня позиція російських акторів, які грали в кінокартині головні ролі. А тепер бігають по телешоу і розповідають, як погано було в Україні раніше і зараз.

"Якщо дуже уважно дивитися серіал, у масовці можна побачити і мою маму, і брата. Тато приїжджав теж часто на знімальний майданчик, але його не встигли задокументувати . Для мене "Свати" – це хороші спогади дитинства і дуже крутий досвід. Але коли починаю згадувати колег… Через повномасштабне вторгнення відчуття не дуже хороші, бо російські актори, які грають головні ролі, підтримують кремлівську агресію", – каже акторка.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...