Дивні наслідки гормональних збоїв: На Волині у 16-річної дівчини виросла кіста із зубами та волоссям (фото)

У Нововолинську Волинської області медики видалили 16-річній дівчині доброякісну пухлину яєчника - дермоїдну кісту, яка містила у собі шкіру, волосся та зуби. Про це повідомили у Нововолинській центральній міській лікарні, передають Патріоти України.

Медики повідомили, що до них звернулась 16-річна дівчина. Вона поскаржилась дитячому гінекологу на біль внизу живота та відсутність менструації. На УЗД лікарні виявили у підлітка кісту лівого яєчника. Медики зазначили, що кіста містила у собі шкіру, волосся та зуби.

"Кісту видалили лапароскопічним способом: через три проколи в черевній стінці. Це значно скорочує період відновлення, дає косметичний ефект та що важливо - зберігає репродуктивні функції організму.", - йдеться у повідомленні.

У коментарі Zaxid.net завідувачка акушерсько-гінекологічного відділення Нововолинської центральної міської лікарні Світлана Піддубна пояснила, що подібні кісти виникають через гормональні збої. Те, що всередині них може міститись волосся, шкіра та зуби - це особливість таких пухлин.

"Дермоїдна кіста формується з залишків ембріональної тканини, яка є в яєчнику. Часто всередині кіст знаходять волосся, зуби, шкіру, жирову тканину. У дітей такі патології бувають вкрай рідко", – пояснила лікарка.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...