Епідемія коронавірусу в Україні має дещо інший сценарій, ніж у Європі: У чому головна різниця

В Україні епідемія коронавірусу має дещо інший сценарій, ніж у Європі. На відміну від європейських країн, в Україні фіксується значно менша кількість інфікування та летальних випадків від COVID-19 серед людей похилого віку, однак фіксується інфікування серед дітей та вагітних. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, передають Патріоти України.

За її словами, в Україні з початку епідемії на коронавірус підтверджено хворобу у 4,5 тисячі дітей. З них госпіталізовано близько 600 дітей. Крім цього, офіційно підтверджено понад 500 випадків коронавірусної інфекції у вагітних, в тому числі два летальні.

"МОЗ закликає вагітних при перших симптомах респіраторної хвороби одразу звертатися до лікаря, а також звести до мінімуму перебування у місцях масового скупчення людей", - додала Микичак.

Кількість випадків коронавірусної хвороби в Україні зросла після послаблення карантину. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Виктор ЛяшкоСеред лідерів за кількістю хворих, за його словами, Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська області. Також спостерігається ріст інфікування в Харківській області.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...