Фаріон прокоментувала дискусію Єфросиніної з Соловій через українську мову

Мовознавиця, колишня народна депутатка і викладачка Ірина Фаріон в інтерв'ю програмі Говорить Великий ЛЬВІВ прокоментувала гучне інтерв'ю Маші Єфросиніної з Христиною Соловій, передають Патріоти України.

В інтерв'ю Єфросиніній Соловій заявила, що українці занадто толерантні з тими представниками українського шоубізнесу, які «розмивали кордони і будували культурні мости між Росією». Єфросиніна ж пояснила Соловій, що така категоричність призводить до ворожості всередині країни.

Фаріон підтримала позицію Соловій і зазначила, що артистці варто було під час розмови з Єфросиніною «максимально наступати». «Єфросиніна завжди була для мене чужої, дикої культури. І в цій перепалці із Соловій вона це дуже яскраво це продемонструвала. Я б це назвала істерикою імперської маргіналки. Усі, хто і сьогодні говорить московською мовою, — маргінали. А оскільки Єфросиніна й досі називає себе Машею, то це значить, що вона й досі сповідує цей маргінальний шлях. Важливо звернути увагу на посили, які Маша запропонувала, які свідчать про глибоку кризу ментальності таких людей, які служили московському миру.

Тут пані Соловій дуже слушно сказала, що кров є на їхніх руках і вони мостили російським язиком шлях для московських танків. А що говорить Єфросиніна: що авдиторія просила російського. Але авдиторія завжди просила Івасюка, Петриненка, Ігоря Білозора, Андрія Середу, Бобула. Але політична ситуація була така, що для тих співаків було 25% радійного ефіру. Українська авдиторія не просила „іншого, російського“, їй просто насаджували цей руський мир. Імперські маргінали завжди були московськими рабами.

Що таке: „артист“ відповідає запиту? Ні, артист має вести суспільство високими ідеями. Щойно українець починає називати речі своїми іменами, як з цієї російськомовної аудиторії починають вилазити роги й копита. Але у час московсько-української війни ми не можемо бути не категоричні, бо тоді ми станемо капітулянтами. Треба було максимально наступати. Не треба боятися конфлікту між російськомовними й україномовними. Саме від удару цих сил народжується нова якість українського суспільства, коли українці перестануть розуміти й сприймати термін „русскоязычное населениие“. Маємо бути максимально нетолерантними до зла, до ворога і до мови ворога. Єфросиніна ментально не змінилася», — заявила Фаріон.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...