Глибоководний фотограф показав, як наразі виглядає "близнюк" "Титаніка" - "Британнік", який затонув 105 років тому. Неймовірні світлини

Корабель "Британнік" зазнав катастрофи у 1916 році

Глибоководний фотограф Рік Айртон з Англії зробив захоплюючі знімки "Британніка" - затонулого корабля, якого називали близнюком "Титаніка" після катастрофи 1916 року. Судно зазнало лиха у Середземному морі 105 років тому, але багато його частин чудово збереглися у солоній воді.

"Я займаюся дайвінгом з кінця 1980-х, і без сумніву, "Британнік" став моїм найвизначнішим зануренням на сьогоднішній день", - повідомив Айртон NY Post, зазначають Патріоти України.

Фото: Jam Press/Rick Ayrton

"Британнік" був створений Harland & Wolff - тією самою суднобудівною компанією з Белфасту, яка розробила "Титанік". Корабель закінчували час катастрофи 1912 року, тому інженери внесли до його конструкції зміни, які б допомогли уникнути нової трагедії. Хоча "Британнік" називали "найбезпечнішим кораблем під британським прапором", він повторив долю "старшого брата".

Фото: Jam Press/Rick Ayrton

У 1915 році через Першу світову війну "Британнік" реквізували як госпітальний корабель для обслуговування поранених солдатів. При заповненні всіх ліжок він міг перевозити 3309 пацієнтів. Лише за рік після першого рейсу "Британнік" затонув. Вважається, що катастрофа сталася внаслідок підриву підводної міни на узбережжі грецького острова Кеа.

Фото: Jam Press/Rick Ayrton

На "Британніку" було достатньо рятувальних шлюпок для всіх пасажирів, але 30 людей загинули, коли їхній човен зіштовхнувся з однією з лопатей гребного гвинта. Решта пасажирів безпечно евакуювалися.

Фото: Jam Press / Rick Ayrton

На підготовку до занурення Айтрона пішло 4 місяці і разом із дев'ятьма іншими дайверами він пірнув на глибину понад 120 метрів. Під час зйомки він оглянув дивовижні артефакти, включаючи капітанський місток, штурвал із гнилими спицями і ванну з кранами, що чудово збереглася.

Фото: Jam Press/Rick Ayrton

Фото: Jam Press/Rick Ayrton


Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...