Гуляв по центру Москви в одязі з української символікою: Туриста з Ірану затримали та судили за "дискредитацію армії РФ"

Тверський суд Москви оштрафував туриста з Ірану за світшот Balenciaga з державною символікою України.

Як повідомляє Telegram-канал Astra, йдеться про 30-річного Хідарі Хоссіна, затриманого російськими силовиками на одній зі вулиць російської столиці напередодні, 4 червня.

«Причина — молодик гуляла центром Москви у світшоті Balenciaga з тризубами на рукавах, прапором України з одного боку і закликом допомогти українцям з іншого боку», — йдеться у повідомленні.

На цій підставі іноземця визнали винним у «дискредитації російської армії», зобов’язавши заплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів (близько $560).

А ось чи зміг він у підсумку простежити хоч якийсь зв’язок між своїм світшотом і ЗС РФ, та й узагалі зрозуміти, що, власне, відбувається, не уточнюється.

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Комісія Мінкульту фіксує розкрадання держмайна: З Почаївської лаври зникли цінні ікон, які передавалися в оренду Московському патріархату разом з архітектурним комплексом

субота, 27 липень 2024, 17:00

В ході перевірки збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині, яке перебуває у безоплатному користуванні УПЦ МП, виявлено низку порушень. Про це йдеться у звіті комісії Міністерства культури та інформаційної політики,...