"Я краще французьку вчитиму": Співробітниця кафе в Дніпрі відмовилася обслуговувати відвідувачку українською

Продавчиня відмовилася обслуговувати покупця державною мовою.

У кафе Дніпра працівниця відмовилася обслуговувати клієнта українською мовою, тим самим порушивши закон. Продавчиня сказала, що не розуміє мову, а Дніпро "російське" місто. Про це в соцмережі повідомила дніпрянка Ганна Счасна-Гарус і виклала відео, передають Патріоти України.

"У кафе Дніпра запитала: "є до кави "тістечко"? "У відповідь почула: "нічого не розумію, що таке "тістечко". Я буду краще вчити французьку. Дніпро російське місто було завжди". Шукаю господиню цього кафе. Хочу її запитати: "чиє місто Дніпро?!", — написала Анна.

За словами жінки, вона звернулася з цього приводу до Уповноваженого із захисту державної мови. Відповідь поки не отримала.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...