"Я не поняла": Попри заборону, Вєрка Сердючка заспівала російською на весіллі у Львові (відео)

У мережі опублікували відео, як Вєрка Сердючка зі своїм музичним колективом виступає на весіллі у Львові і співає пісню російською мовою попри заборону російськомовного контенту, передають Патріоти України.

Так, за даними видання, захід проходив саме у Львові. На відео видно, як молодята і гості танцюють під легендарний хіт "Я не поняла".

Варто нагадати, що у вересні 2018 року на Львівщині заборонили використання російськомовного культурного продукту. На початку цього року у Львові перевірили кафе, ресторани й нічні клуби на дотримання мораторію.

У коментарі "Високому замку" менеджер з бронювання весіль та корпоративів Михайло поділився, що не займається репертуаром, який обирають подружні пари.

"Можливо, я щось до кінця не знаю. Вперше про таке чую… Ми займаємося бронюванням весіль, роздаємо офіціантам обов’язки. Але не займаюся репертуаром під час весілля. Є спеціальні організаційні компанії", – сказав Михайло.

За порушення може грозити штраф

Також видання звернулось до голови депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослава Шеремети.

"Шокований, що це відбувається у Львові. У Львові діє рішення обласної ради, яке забороняє використання російськомовного культурного продукту. Це рішення обов'язкове до виконання. Комісія проводила роз'яснювальні рейди по ресторанах, клубах, закладах харчування", – згадав Святослав Шеремета.

Чоловік додав, що на найближчому засіданні спеціальної комісії обласної ради це порушення розглянуть – за це може грозити штраф.

"Будемо розглядати це на комісії. Мені здавалося, що на восьмому місяці війни такі речі у Львові мали б бути неможливими. Насамперед має бути свідомість суб'єкта підприємництва, щоб такі речі не відбувалися, тим більше під час війни".

Дефіцит робочих рук в недоімперії може збільшитися на сотні тисяч: Таджикистан терміново застеріг своїх громадян від поїздок до РФ

неділя, 28 квітень 2024, 9:32

Міністерство закордонних справ Таджикистану у суботу, 27 квітня, випустило термінову рекомендацію для своїх громадян, закликавши без необхідності не відвідувати Росію. Про це йдеться на сайті відомства."МЗС рекомендує громадянам країни тимчасово утрима...

Тарифи, субсидії та пенсії: Які зміни чекають на українців з 1 травня

неділя, 28 квітень 2024, 8:52

Комунальні тарифи у травні залишатимуться без змін, водночас відбудеться перерахунок субсидій на неопалювальний сезон. Окремі категорії пенсіонерів отримають надбавки в індивідуальному порядку. Для працюючих пенсіонерів виплати за травень будуть більши...