Як безкоштовно здати ПЛР-тест на коронавірус: У МОЗ роз'яснили алгоритм

Здати ПЛР-тест на коронавірус у будь-якому місті України можна безкоштовно, однак є важливий нюанс. Щоб провести тестування за державні кошти, необхідно дотримуватися певного алгоритму. Всі тонкощі розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу, передають Патріоти України.

Чиновник уточнив, що сімейні лікарі у разі симптомів коронавірусної інфекції у пацієнтів повинні відправляти бригади для проведення безкоштовного ПЛР-тестування.

"ПЛР-тестування робиться людям, які мають симптоми або ознаки коронавірусної хвороби. В такому випадку зверніться до сімейного лікаря, який повинен відправити мобільну бригаду, яка зробить ПЛР-тестування. Якщо сімейний лікар говорить вам, що потрібно кудись поїхати і провести тест, то такий алгоритм не передбачено. Сімейний лікар повинен відправити мобільну бригаду до людини, якщо він говорить, що у нього є симптоми", - сказав міністр.

Степанов наголошує, що гроші за ПЛР-тестування при зверненні до сімейного лікаря вже заплачено. Пацієнту не доведеться платити ні копійки. Однак у міністерство неодноразово скаржилися люди, яким дають направлення на здачу аналізу в приватні лабораторії.

"Ніякі приватні лабораторії. Я акцентую на цьому увагу, тому що ми отримуємо велику кількість звернень громадян, коли всупереч встановленим правилам людей кудись відправляють чекати в чергах", - сказав Степанов. При цьому він нагадав, що ПЛР-тестування повинні робити всім без винятку людям, які потрапили в лікарні з пневмонією.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...