Як не набрати зайву вагу взимку: Дієтологи дали прості і ефективні поради

Разом із похолоданням з'являється бажання частіше заглядати в холодильник, набирати більше їди для перегляду фільму чи серіалу, а також тримати більше смакоти вдома до чаю чи кави, передають Патріоти України. Крім того, перепад температури легко викликає набряклість, а тренуватися в таку погоду більше не хочеться.

Споживати достатню кількість КБЖУ

Калорії дають нам енергію, якої взимку потрібно більше. Тому українська дієтологиня Ольга Усенко порадила вживати менше білка та жирів і більше вуглеводів. При цьому калорійність на день не зміниться, а раціональний розподіл енергії забезпечений. Також фрукти можна замінити сухофруктами, щоб отримати більше насичення швидкими вуглеводами.

Бути активним

Якщо є можливість, то придбайте абонемент у спортзал. Якщо її немає – тренуйтеся вдома. У мережі є безліч безкоштовних відео з вправами, головне – бажання. Таким чином у разі перебору калорій ви їх "спалите" під час активностей.

Дотримуватися питного режиму

Навіть якщо пити зовсім не хочеться, вода все одно потрібна нашому організму. Через її брак сповільнюється обмін речовин, що в результаті призводить до зайвої ваги. Намагайтеся навіть взимку щодня вживати 1,5-2 л води. Також включайте в раціон рідкі супи, чаї, соки, компоти із сухофруктів (без цукру).

Дотримуватися режиму харчування

Між прийомами їжі не варто робити перекусів або довгих перерв. Якщо їсти кожні 3,5-4 години, то буде більше шансів схуднути. Останній прийом їжі повинен бути мінімум за дві години до сну. Оптимальний варіант – повноцінний сніданок, обід і вечеря. Порції мають бути не надто великими, переїдання також шкодить організму.

Одягатися тепліше

Дієтологиня Катя Медушкіна раніше відзначала, що тепло – це енергія. Тому не можна дозволяти організму мерзнути. Адже за таких умов він хоче отримувати все більше й більше калорій, і в результаті неконтрольованого споживання їжі ви перевищуєте свою денну норму.


До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...