Як українці оновили пріоритети щодо дружніх та ворожих держав Свіжий рейтинг від соціологів

Українці вважають Польщу найбільш дружньою країною, - опитування

На думку населення нашої держави, найбільш дружніми до нашої країни сьогодні є Польща, Литва, Велика Британія, США та Канада.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

"Однозначно дружньою" Польщу назвали 86% опитаних, "скоріше дружньою" – 11%. 2% респондентів оцінили Польщу як нейтральну до України.

Литву та Велику Британію назвали "однозначно дружньою" по 70% опитаних, "скоріше дружньою" Литву вважають 19%, а Велику Британію – 20% українців, по 5% вважають ці країни нейтральними.

США "однозначно дружньою" країною вважають 65% українців, а Канаду – 55%. "Скоріше дружньою" – 26% і 31% відповідно.

Також дружніми українці вважають Фінляндію, Швецію, Данію, Францію, Швейцарію, Німеччину, Японію. Близько половини опитаних вважають дружніми Туреччину та Казахстан, а близько 40% вважають ці дві країни нейтральними щодо України.

Щодо Китаю, то українці переважно вважають його нейтральною країною – таку відповідь обрали 63% респондентів. Угорщина натомість "перейшла" у стан "ворожих" – такою її вважають 41%, нейтральною – 26%, а дружньою – 21%.

Білорусь (85%) і Росію (97%) українці вважають абсолютно ворожими країнами.

Останніми місяцями українці змінили на краще ставлення до Канади, Польщі, Литви, Великої Британії та США. Зросло нейтральне ставлення до Туреччини, а ще зберігається тенденція погіршення ставлення до Китаю.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...