Як замаринувати гриби на зиму: Рецепт чудового маринаду для всіх видів закуски

Під час сімейних обідів і святкових застіль хочеться урізноманітнити меню незвичними закусками, такими, як, наприклад, лечо по-болгарськи або східна закуска з баклажанів. Але якщо у вас немає часу на приготування цих страв, завжди можна дістати баночку маринованих грибів і поласувати ними, передають Патріоти України.

Інгредієнти для маринованих грибів: печериці (1 кг), вода (600 мл), оцет 9% (4,5 ст. л.), цукор (3 ч. л.), сіль (3 ч. л.), кріп ( 3 гілочки), насіння гірчиці (2 ч. л.), часник (2 зубчики), перець чорний горошок (0,5 ч. л.), перець духмяний (6 шт.), лавровий лист (2 шт.). Для приготування 1 кг маринованих грибів вам знадобляться три банки по 0,5 л.

Крок 1: Промиваємо під проточною водою і очищуємо печериці.

Крок 2: Стерилізуємо посуд для заготовки.

Крок 3: Беремо велику каструлю, наливаємо воду, доводимо її до кипіння, кидаємо туди помиті та очищені печериці. Варимо 5-10 хвилин.

Крок 4: Воду зливаємо, перекладаємо печериці в інший посуд. Потім заливаємо в каструлю 600 мл чистої води, додаємо по 3 чайні ложки солі та цукру. Додаємо пару лаврових листочків, половину чайної ложки чорного перцю горошком, 6 горошин запашного перцю і 2 чайної ложки насіння гірчиці. Ставимо на вогонь і даємо вмісту закипіти.

Крок 5: У цей розсіл додаємо шампіньйони і проварюємо ще 5 хвилин. В кінці прибираємо лавровий лист.

Крок 6: Беремо підготовлені банки і кладемо туди пару зубчиків часнику і по гілочці кропу.

Крок 7: У кожну банку наливаємо по 1,5 столової ложки оцту 9%.

Крок 8: Гриби в киплячому розсолі розливаємо в банки.

Крок 9: Закочуємо банки, перевертаємо їх і вкутуємо.

Смачного!


Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...