Як зимують здичавілі корови зони Чорнобиля: У заповіднику показали унікальні фото цих копитних

Вже кілька років поспіль співробітники Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника спостерігають за дивним, як на погляд пересічного обивателя, феноменом: стадом здичавілих корів.

Тварини прекрасно почуваються у зоні відчуження в будь-яку пору року, повідомив заповідник.

"Корів тримали "самосели" у місті Чорнобиль і селі Луб'янка (в останньому було сім голів). Коли у 2016 році померли їх господарі, стадо почало жити на волі", - розповіли.

Корови належать до української чорно-рябої молочної породи.

Як й інші мешканці заповідника, здичавілі корови часто використовують покинуті будівлі для захисту від вітру та опадів.

"Тварини вгодовані, тобто проблем з кормами для них не існує. Взимку, коли випадає сніг, викопують суху траву копитами", - розповів заповідник.

У корів нема потреби доїтися. Їх цикл лактації нормалізується і прив'язаний до народження телят.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...