Якою буде погода у вересні: Синоптики дали прогноз на перший місяць осені в Україні

У вересні середня місячна температура повітря в Україні прогнозується в межах 15-20 градусів (в Карпатах 13-14 градусів), що на 2 градусів вище за норму, передають Патріоти України з посиланням на прогноз, розміщений на сайті Укргідрометцентру.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 37-76 мм, в Карпатах місцями 97-111 мм, що в межах норми.

Кліматична характеристика вересня

"Вересень перехідний місяць від літа до осені, якому властиве загальне зниження температури, послаблення грозової діяльності", - йдеться в повідомленні.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура повітря становить 13-17 градусів, у південній частині місцями 18-20 градусів, в гірських районах 9-15 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря - 1-7 градусів морозу, на півдні Херсонської та Запорізької областей 0-1 градусів тепла, в Криму до 5,5 градусів тепла.

Абсолютний максимум температури повітря становить 33-38,8 градусів, в гірських районах місцями 24-32 градусів тепла.

Середня місячна кількість опадів складає 37-74 мм, у південній частині місцями 28-36 мм, на Прикарпатті, Закарпатті та в Карпатах місцями 77-108 мм, на високогір′ї Карпат до 130 мм.

Заморозки в повітрі відмічено у другій та третій декадах, в Карпатах та місцями у Чернігівській, Сумській, Черкаській та Кіровоградській областях - у першій декаді вересня, пишуть синоптики.

Уряд зобов’язав подавати інформацію про домашніх працівників до податкової: Що це означає

вівторок, 27 серпень 2024, 17:50

Кабінет міністрів змінив порядок повідомлення Державній податковій службі про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту, передають Патріоти України з посиланням постанову від 23 серпня 2024 р. № 967. Згідно з документом, повідомлення про ...

Віддав життя за Україну: На фронті загинув актор театру ім. Шевченка Андрій Касьянов

вівторок, 27 серпень 2024, 16:56

На війні загинув артист Дніпровського національного театру імені Шевченка Андрій Касьянов. Інформацію про це театру опублікував на своїй офіційній сторінці у Facebook. Колектив театру висловив своє глибоке співчуття, підкреслюючи, що Андрій Касьянов, я...