Якою буде зима і коли чекати на перший сніг - прогноз головного синоптика України

Зима в Україні практично не відрізнятиметься від минулих, незважаючи на дещо підвищений рівень температури. Перший сніг у нашій країні, ймовірно, випаде у листопаді, але він протримається недовго. Про це розповів голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв'ю "24 каналу", передають Патріоти України.

За його словами, погода має свої правила, оскільки вона витрачається на різні метеорологічні параметри. Зокрема, на температуру та вітер.

"Зовсім не виключають, що в листопаді випаде сніг. Імовірність – велика. Але здебільшого це мокрий сніг, який зазвичай не лежить. До кінця жовтня ніякого снігу не буде. Крім Карпат, звичайно. Там особливий регіон", – сказав синоптик.

Щодо сильних морозів, то, за словами фахівця, довгострокових прогнозів немає ніде у світі. "Ми можемо орієнтуватися на попередній аналіз ситуації та прогнозувати тенденції. Саме вони дозволяють оцінити, яка ймовірність дуже холодної зими в Україні. Зважаючи на це, ця ймовірність мінімальна. Можливий дуже короткочасний період із морозами до -20 градусів на північному сході та -25 градусів на сході. Така вірогідність є. Але ці морози будуть короткочасними, вони не затримаються надовго", – зазначив Кульбіда, додавши, що загалом температурний режим узимку буде вищим за норму, але не суттєво.

Синоптик заявив, що сніг в Україні буде, але не у великій кількості. Опади будуть випадати і стрімко танути."Взимку без снігів і морозів не обійдеться. Просто порівняно із середніми характеристиками цього буде менше. Останні 20 років середня температура повітря в Україні б'є рекорди, вона стає вищою. Говорити про якісь величезні аномалії з цього приводу можна, але ймовірність цих аномалій дуже мінімальна", – резюмував Кульбіда.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...