Якщо чиновники "кинули": У Мінсоцполітики пояснили, що робити у разі втрати субсидії

Українці, які через помилку втратили субсидію і через карантинні обмеження не можуть потрапити до органів соцзахисту, можуть надіслати заяву поштою. Це пояснив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко. Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів, передають Патріоти України.

"Слід звернутися до органу соцзахисту населення письмово - написати заяву і надіслати її поштою. Орієнтовно до 10 днів. Якщо протягом цього часу відповіді немає, треба з'ясовувати, на якому етапі розгляду конкретний документ", - каже Музиченко.

Віталій Музиченко також зазначив, що у травні відбувається процедура перевизначення права отримання субсидії на наступний період і наразі вивчається, чи оплачував отримувач субсидії комунальні послуги.

"Постачальники послуг надають інформацію управлінням соцзахисту про наявність простроченої заборгованості. Бувають ситуації, коли ця інформація не відповідає дійсності. За нашими даними, понад 95% одержувачів субсидій - це добропорядні платники, які не мають жодних боргів. Але, якщо одержувач субсидій сплачував комунальні послуги, а постачальник вимагає щось ще сплатити і подає про це інформацію в управління соцзахисту, тоді, враховуючи карантинні обмеження щодо особистого прийому, копії документів необхідно направити поштою на адресу управління соцзахисту. Це не буде перепоною для отримання субсидій", - додав заступник міністра.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...