Якщо не госпіталізували, готуйтесь до шалених витрат: Провідний вірусолог Львова озвучив, скільки коштує лікування від коронавірусу

Лікування від небезпечного китайського коронавірусу в Україні є дуже дорогим задоволенням - попри те, що в держлікарнях воно повністю безкоштовне, пацієнтам доводиться докуповувати препарати своїм коштом. Про це директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко розповів в інтерв'ю виданню Вголос, зазначають Патріоти України.

"Переважна кількість ліків, які застосовуються по протоколу для лікування коронавірусної хвороби, в нашій установі є безкоштовною. Але оскільки профіль нашої лікарні - інфекційний, то, звичайно, таких ліків, які потрібні для лікування цукрового діабету, наприклад, не вистачає. А це дорогі препарати - починаючи від інсулінів, таблетованих діабетичних препаратів, неврологічних, серцево-судинних", - говорить лікар.

Також він зазначив, що пацієнти можуть ці препарати при державній підтримці отримувати безкоштовно в первинній мережі.

Вартість флакона антибіотика варіюється від 500 гривень до понад 25 тисяч гривень. Одній людині на добу потрібно 3-4 флакони.

Федоренко визнав, що ціни на антибактеріальні препарати для лікування коронавірусної хвороби дуже великі.

Крім антибіотиків, для підняття імунного статусу потрібно використовувати імунологічні препарати - їхня ціна досягає в Україні 5-6 тисяч гривень за один флакон або від 25 тисяч гривень і вище.

У цілому ж на лікування людини від COVID-19 потрібно на добу від 4 тисяч гривень.

"Тому зрозуміло, що без державної підтримки більшість громадян не може оплатити все це лікування. Тому ми звертаємося і до обласного департаменту охорони здоров'я, і до Національної служби здоров'я України з метою врахувати ті реалії, які є на сьогодні, з метою переглянути вартість пакетів, які держава оплачує для хворих при коронавірусній хворобі, в сторону їхнього збільшення. Це надасть можливість забезпечити наших земляків якісними та ефективними препаратами", - заявив Федоренко.

Також лікар додав, що якщо людина залишається лікуватися вдома, то всі препарати купує своїм коштом, тому що будь-якої державної програми для лікування хворих COVID-19 на амбулаторному етапі зараз немає.

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...