Є нюанси: Хто в Україні має право на безкоштовну юридичну допомогу, яку саме та як її отримати

Кожен громадянин України має право на первинну безоплатну правову допомогу, тобто ознайомлення з проблемою і консультацію. Однак для того, щоб надалі адвокат безкоштовно представляв людину в суді, вона має відповідати певним критеріям. Про це розповів Микола Сіома, директор Української фундації правової допомоги, пише Соцпортал.

За його словами, 98% пенсіонерів є малозабезпеченими, тож вони мають безумовне право на вторинну правничу допомогу. Так само як і інші вразливі категорії.

«Адвоката вам дадуть, який буде ходити, писати за вас документи, випрацьовувати з вами стратегію, якщо ви є малозабезпечений. Якщо ви є внутрішньо переміщеною особою, якщо ви є багатодітною мамою без чоловіка, якщо ви втратили годувальника. Це категорії, які мають соціальну травму і їм важко», — каже Сіома.

За його словами, бувають випадки, коли у людини дохід перевищує прожитковий мінімум буквально на 5 гривень і тоді людини відмовляють. Однак можна піти іншим шляхом.

«Можна знайти родича, який, можливо, відповідатиме якимось іншим категоріям. І тоді ми допомагаємо родині», — каже Сіома.

Він також завірив, що безоплатну правову допомогу надають кваліфіковані юристи та адвокати, що склали відповідні іспити.

Телефон безоплатної правової допомоги: 800 213 103, адреса сайту: legalaid.gov.ua

Допомога надається у цивільних, адміністративних та кримінальних справах.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...