Вона була легендою Голлівуду: Померла знаменита актриса з "Віднесених вітром"

У Парижі на 105 році життя померла британсько-американська актриса Олівія де Хевілленд - остання з живих зірок фільму "Віднесені вітром" 1939 року, яка виконала роль Мелані. Про це повідомляє The Hollywood Reporter, передають Патріоти України.

Актриса двічі отримувала "Оскар", а в 2017 році їй присвоїли титул дами-командора ордена Британської імперії.

Олівія де Хевілленд народилася в 1916 році. У 1939 році вона зіграла у фільмі "Віднесені вітром". Актриса зіграла Мелані Гамільтон Вілкс, дружину Ешлі Уїлкса, в якого закохалася головна героїня Скарлетт О'Хара. Олівія де Хевілленд була номінована на "Оскар" за цю роль, але не отримала премію. Їй двічі присуджували "Оскара" - в 1947 і 1950 роках за ролі у фільмах "Кожному своє" і "Спадкоємиця".

Також Олівія де Хевілленд відома за ролями в "Пригодах Робін Гуда", "Тихіше, тихіше, мила Шарлотта" та інших. У 1944 році вона виграла суд проти Warner Bros. У 1936 році вона уклала семирічний договір зі студією. Однак він мав закінчитися не через цей термін, а через 2555 днів на знімальному майданчику. Після цього суд зобов'язав студії вказувати дати початку і закінчення договору.

Олівія де Хевілленд - єдина зірка "Віднесених вітром", що дожила до нашого часу. Її партнери Кларк Гейбл і Вів'єн Лі - Ретт Батлер і Скарлетт О'Хара - померли ще в 60-е. Леслі Хауард, який грав Ешлі Уїлкса, загинув в авіакатастрофі в 1943-му, Гетті МакДеніел, після ролі мамушка стала першою чорношкірою акторкою, яка була удостоєна "Оскара", померла в 1952-му. А виконавиця ролі самовідданої і приємною в усіх відношеннях Мелані дожила до нового століття і прекрасно провела в ньому 20 років.

При цьому вона в сто з гаком років без проблем і без сторонньої допомоги піднімалася і спускалася сходами в паризькому особняку, багато читала, незважаючи на вікові проблеми з очима, сама відповідала на питання, задані по електронній пошті. І у відповідь на питання про довголіття говорила, що головне - це любити, сміятися і постійно чогось вчитися. Рік тому користувачі ділилися в соцмережах свіжої фотографією Олівії: в 103 роки вона їздила на велосипеді паризькими вулицями.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...