Його любили мільйони: 5 цікавих фактів про Фрунзика Мкртчяна, якому 4 липня могло виповнитися 90 років

Народний улюбленець, осявав своєю посмішкою як театральні підмостки, так і знімальні майданчики, він і сьогодні не потребує представлення.

4 липня знаменитому радянському актору Фрунзе Мкртчяну могло б виповнитися 90 років. "Міміно", "Самотнім надається гуртожиток", "Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика" ... Та сама вічна класика, яку можна переглянути не раз і від душі посміятися над фразочками героїв Мкртчяна. У день народження актора Патріоти України пропонують згадати 5 фактів з життя Фрунзика Мкртчяна.

1. Мушег і Санам Мкртчян назвали другого сина за останньою модою - в честь полководця і революціонера Михайла Фрунзе. Подорослішавши, актор подумував офіційно змінити ім'я на Мгер, що в перекладі означає "Сонце". Однак слава його випередила: широкому глядачеві він став відомий як Фрунзе Мкртчян, а пізніше - більш ласкаво - Фрунзик.

2. Батько Фрунзика хотів, щоб хлопчик став знаменитим художником. Однак Фрунзик Мкртчян з дитинства мріяв стати коміком і постійно порівнював себе з Чарлі Чапліном, який, за власним зізнанням актора, був для нього таким же авторитетом, як Бах - для музикантів. Мкртчян поважав першопрохідців кіногротеска, але завжди виділяв саме американського коміка, який не переставав його дивувати. До слова, Фрунзик продовжував малювати і в зрілому віці, а його роботи прихильно оцінювали і друзі, і професіонали.

3. Фрунзик Мкртчян зізнавався, що він міг би зніматися не тільки в СРСР, а й в інших країнах. "Для мене психологічна ситуація важливіше, ніж мова. Тому, коли я знімаюся в Індії, я говорю по-вірменськи, але мій герой веде себе природно і психологічно правдиво", - ділився актор. На знімальному майданчику не посміхаєшся по-чеськи або по-португальськи, не плачеш по-турецьки. Адже мова - це тільки засіб, а суть, за словами Мкртчяна, в іншому.

4. Деякі крилаті фрази Мкртчяна не були прописані в сценарії і народжувалися саме завдяки імпровізації актора. Фрунзик мав не тільки талант актора, а й умів спостерігати за співрозмовником, вбирати його міміку і інтонації. Наприклад, в картині Генріха Маля "Ми і наші гори", в діалозі між міліціонером і пастухом він так просто і так природно висловив багату палітру емоцій вигуком: "Ей-ей-е-е-е". Старший брат актора Альберт Мкртчян зазначав, що так характерно зітхав їх батько, коли потрапляв у халепу.

5. Горем стала хвороба красуні-дружини Донари Пілосян, яка з'явилася на екрані разом з Мкртчяном в "Кавказькій полонянці". Він зіграв дядька "спортсменки, комсомолки і просто красуні" Ніни, а вона - його дружину. Вони познайомилися, коли він був відомим артистом, а вона - абітурієнткою Єреванського художньо-театрального інституту, яка мріяла саме у Фрунзика готуватися до вступних іспитів. Наполегливість дівчини і її карі очі підкорили Мкртчяна, і весілля не змусило себе чекати.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...