Його знали мільйони: Помер творець "Ну, постривай!" і "Повернення блудного папуги" Курляндський

У понеділок, 21 грудня, в Москві помер відомий радянський драматург, письменник і сценарист Олександр Курляндський. Йому було 82 роки. Інформацію про смерть Курляндського підтвердили його родичі, передають Патріоти України. Причини смерті Олександра Курляндського поки невідомі.

Відзначимо, Олександр Курляндський відомий як один з творців культових радянських мультфільмів, серед яких "Ну, постривай!", "Повернення блудного папуги" і "Весела карусель". Крім цього, він був автором гумористичних оповідань. За мотивами декількох з них були створені епізоди знаменитого дитячого кіножурналу "Єралаш".

Курляндський – лауреат низки престижних в СРСР і Росії премій, серед яких "Золоте теля", "Премія клубу 12 стільців", "Літературна Газета". Його фільмографія налічує понад 60 робіт.

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...