Ізраїльський лікар вказав на головну загрозу COVID-19

Він повідомив, що головним викликом медичній системі стала необхідність тривалої вентиляції легенів для людей із важким перебігом COVID-19.

SARS-CoV-2 – однозначно не звичайний сезонний вірус і смертність від нього значно більше за смертність від грипу. Про це заявив реаніматолог, головний лікар відділення інтенсивної кардіотерапії Першого медичного центру Тель-Авіва Ієгуда Леві, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Від грипу смертність – 0,1–0,2%. Від коронавірусу на цьому етапі – 6,7–6,8%. Тобто в 60 разів вища. Елементарна математика. Уже зрозуміли, що це не грип? Я як кардіолог, який працює в інтенсивній терапії, бачив багато хворих із коронавірусом. 4-5% усіх хворих стикаються з фатальними проблемами через коронавірус. І в цій категорії важких пацієнтів смертність сягає 70–75% – величезні цифри для медицини. Тож однозначно це не звичайний вірус", – підкреслив Леві.

Він повідомив, що головним викликом медичній системі стала необхідність тривалої вентиляції легенів для людей із важким перебігом COVID-19.

"Пацієнти з коронавірусом на [апараті] ШВЛ перебувають мінімум два-три тижні, тоді як з іншими діагнозами – два-три дні, максимум тиждень. І це найпроблематичніший момент. Раніше ми не стикалися з необхідністю такого тривалого перебування пацієнтів на штучній вентиляції. Саме цей момент стопорить медичну систему, не дає можливості перепочити, збільшує витрату ресурсів. Пацієнти довго займають і апарат, і місце, а потім довго лікуються в реабілітаційних центрах. Це призводить до заповнення медцентрів. Усі залишаються біля розбитого корита: немає місць, багато хворих, яких нікуди подіти, немає апаратів. І що відбувалося в Італії? Ухвалили закон, щоб пацієнтів віком від 60 років не лікували на ШВЛ, щоб вони вмирали. Катастрофа для ХХІ століття. Але це реалії життя", – зазначив лікар.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...