Камені з неба ще прилетять: Частині Росії та Криму загрожує водна катастрофа, російський вчений назвав терміни

На європейській частині Російської Федерації та у захопленому РФ Криму неминуче буде катастрофічне становище з водою, якщо до 2035 року не піти на якісь нововведення й не захищати річки від забруднення, передають Патріоти України.

Водна катастрофа також загрожує Оренбурзькій, Курганській, Волгоградській, Ростовській, Астраханській областям, Краснодарському та Ставропольському краю і Калмикії, повідомив pnp.ru науковий керівник Інституту водних проблем Російської академії наук Віктор Данилов-Данильян.

Співрозмовник зазначив, що в РФ вода нерівномірно розподілена – за Уралом зосереджено 80% запасів, а європейській частині країни дістається лише 20%. Водночас велика частина населення й господарства знаходиться в європейській частині держави."...на європейську частину Росії до 2035 року неминуче чекає катастрофічне становище з водою, якщо не впроваджувати інновації й не захищати річки від забруднення...", – сказав експерт.

У Мінприроди РФ повідомляли, що у розпорядженні країни станом на 2020 рік перебували 4 565 кубічних кілометрів запасів води, які поновлюються. У відомстві підрахували, що запаси води в Росії зросли на 8,1%.

Нагадаємо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді. Вода надходила на півострів через Північно-Кримський канал, який з'єднував головне річище Дніпра з півостровом.

Навесні 2014 року РФ захопила Крим і назвала "своєю територією". Київ та низка західних країн не визнали півострів "російським" й запровадили проти РФ санкції.

Після окупації Криму Київ вирішив припинити постачання води на півострів. Спочатку псевдовлада півострова говорила, що через це проблем з водою немає, а пізніше скаржилася на дії Києва. У Криму через брак води запровадили низку заходів. Зокрема, постачання води споживачам скоротили.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...