Кара стане справді серйозною: Штрафи за порушення карантину хочуть підвищити

На нараді у Зеленського вже підготували відповідний законопроєкт.

Михайло Радуцький. Фото: Главком.

В Україні планують підвищити штрафи для підприємців за недотримання карантину. Мова йде про стягнення від 31 до 51 тис. гривень за одне порушення. Про це заявив "Громадському радіо" народний депутат від "Слуги народу", голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, передають Патріоти України.

За його словами, у Верховну Раду під час наступної сесії внесуть відповідний законопроєкт. "Якщо, наприклад, це торговельний центр, то охорона не має пускати людей без маски. Деякі заклади не дотримуються обмежень, позакривати ми їх не можемо, це неправильно, економіка не витримає ще одного локдауну", – пояснив глава комітету.

Радуцький додав, що на нараді у президента підготували відповідний законопроєкт, який уже пройшов погодження у комітеті. Він також зауважив, що основною метою наради було зменшення кількості хворих і не допустити ситуації, при якій країна повернеться до локдауну.

Нагадаємо, що за кошти із спеціально створеного Фонду боротьби з COVID-19 досі не придбали жодного аппарату штучної вентиляції легень, які потрібні хворим з тяжким перебігом коронавірусу. Водночас з уже витрачених 25 млрд грн найбільше пішло на дороги, допомогу безробітним і виплати медикам, поліцейським і працівникам МОЗ.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...