Хіти тижня. 5-річна дівчинка старіє за один рік на 10 років (фото)

Маленька Діна зараз важить всього 10 кілограм і у свої 5 рочків її біологічний вік - 50.

Фото: /deskgram / help_dinule

5-річна Діна, яка проживає зі своєю мамою в Алмати (Казахстан), страждає від прогерії – захворювання, через яке людина дуже швидко старіє, повідомляють Патріоти України.

Біологічний вік малятка на даний момент становить 50 років. Все її волосся випало, та й зовнішність дівчинки не нагадує зовнішність середньостатистичної дитини – хвороба змінила обличчя і тіло маленької Діни.

Мама дівчинки не очікувала, що у її малятка буде якесь захворювання. Її вагітність проходила легко і без ускладнень, УЗД не визначило ніяких відхилень. Народилася Діна точно в строк за допомогою кесаревого розтину, її показники зростання і ваги були нормальними. Ось тільки шкіра на животі виглядала, немов обпалена. А на ногах нагадувала апельсинову кірку і була занадто жорсткою.

Лікар поставив діагноз системна склеродермія, коли дівчинці був 1 місяць і призначив відповідне лікування. Це допомогло вирівняти шкіру і зробити її гладкою – в рік з дитиною вже все було добре. Але вже через півроку Діна перестала рости і набирати вагу, риси її обличчя загострилися і випало все волосся. Ніякі медичні препарати не допомагали. Зараз 5-річна дівчинка важить всього 10 кг!

Фото: /deskgram / help_dinule

У два роки генетики поставили дівчинці діагноз прогерія і дали інвалідність. Тепер є надія лише на лікування за кордоном. Правда, коштує воно дуже дорого, а мама підіймає дівчинку одна, без чоловіка.

Діна, за словами мами, дуже товариська і весела, вона любить кішок, а її улюблені заняття – танцювати і співати. Дівчинка мріє про волосся, Парижі і море. Але головне її бажання – одужати, адже лише це допоможе здійснити й інші мрії.


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...