Хіти тижня. Бережіться! Вчені заявили про новий спосіб зараження коронавірусом

Китайські вчені виділили живий штам SARS-CoV-2 із відходів життєдіяльності пацієнтів, заражених COVID-19, заявивши, що це підвищує ймовірність передавання інфекції через вдихання таких часток, передають Патріоти України.

За словами фахівців, схожим способом заразилися жителі одного з будинків у Гонконзі під час спалаху атипової пневмонії у 2003 році.

У науковій статті, зокрема, розповідається про випадок інфікування коронавірусом 78-річного жителя Уханя. Зазначається, що 17 січня його госпіталізували до лікарні з лихоманкою, кашлем і аномальним результатом комп'ютерної томографії грудної клітини. Пізніше, 22 січня, пацієнта помістили на апарат ШВЛ, але майже через місяць той помер.

Підтверджено шлях зараження COVID-19 через відходи життєдіяльності хворих на нього "Результати полімеразної ланцюгової реакції зі зворотною транскрипцією показали, що в зразках калу, зібраних із 27 січня по 7 лютого, наявний вірус. Водночас у фекаліях містилося більше вірусної РНК, ніж у респіраторних мазках", – йдеться в повідомленні.

Фахівці додають, що їм також вдалося виділити живий вірус із двох зразків відходів життєдіяльності, зібраних у інших хворих. На переконання китайських учених, це доводить, що вірус, який міститься в калі, є поширеним проявом COVID-19. Також це говорить про те, що коронавірусом можна заразитися фекально-оральним або фекально-аерозольним шляхом.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...