Хіти тижня. Боєприпас-"камікадзе" з інтригуючою назвою: В Україні створили нову потужну зброю (відео)

Для потреб Збройних сил України було створено нову зброю для ураження ворожих цілей на великій відстані. Інноваційна розробка називається "Тихий грім" ST-35. Про розробку йдеться на ресурсі Український мілітаристичний портал, передають Патріоти України.

На сьогодні відомо, що "Грім" знаходиться на завершальній стадії розробки, перший етап льотних випробувань пройшов успішно. І до кінця року розробники планують випробувати систему наведення.

"Тихий грім" ST-35 є засобом розвідки і ураження ворожих цілей, що знаходяться на значній відстані. Боєприпас запускається за допомогою мультикоптера, який також працює, як ретранслятор. Запуск відбувається з вертикальної позиції на висоту понад кілометр. З цієї висоти і відбувається пікірування цілі на ураження.

Варто відзначити, що зброю можна упакувати в три рюкзака і транспортувати в потрібну точку. Пультом управління є невеликий тактичний планшет.

Зброю можна зібрати на місці за 15-20 хвилин, а проектний радіус дії 30 кілометрів. При цьому в повітрі мультикоптер може протриматися 60 хвилин.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...