Хіти тижня. До уваги "кагарлицьким безпрєдєльщикам у погонах": Страта, кастрація, одруження - як карають гвалтівників у різних країнах світу

Смертна кара в Саудівській Аравії / Фото ArabicПоліцейських, яких звинувачують в жорстокому зґвалтуванні у Кагарлику, у випадку доведення зочину у суді, чекатиме в’язниця. За подібний злочин у Китаї можуть й розстріляти. А у деяких країнах від покарання звільняють, якщо злочинець одружується на жертві, зазначають Патріоти України.

У світі по-різному карають за зґвалтування, до прикладу в Саудівській Аравії насильнику можуть привселюдно відрубати голову. В Україні ж перевертні у погонах – поліцейські, яких заарештували через підозру у зґвалтуванні в Кагарлику, можуть отримати щонайбільше вісім років ув’язнення за свій вчинок.

Українське законодавство більше наближене до європейського. В нашій країні за зґвалтування передбачає позбавлення волі від трьох до п’яти років.

Рецидив або груповий злочин карається більш строго – можуть дати десять-дванадцять років. Зґвалтування неповнолітніх або ті, що призвели до тяжких наслідків – до п’ятнадцяти років ув’язнення.

А от у 16 столітті в Україні таки страчували за сексуальне насильство або ж змушували одружитися на жертві.

"Якщо хто-небудь зґвалтував жінку або дівчину, незалежно від її стану, то такий ґвалтівник повинен бути присуджений до страти. Якщо ж постраждала побажала б вийти за нього заміж, то це в її волі, а злочинець тоді прощається", – йдеться у Статуті Великого князівства Литовського, що діяв на території України у ті часи.

Подібні середньовічні норми збереглися в деяких країнах до сьогоднішнього дня.

Де існує найсуворіше покарання за зґвалтування?

Кримінальний кодекс Китайської Народної Республіки дійсно передбачає смертну кару за низку діянь, серед них й зґвалтування. Але не кожного розстрілюють, а лише тих, чий злочин був особливо тяжким.

Кара в Китаї / Фото ifeng.com

У 2020 році, до прикладу, в цій країні розстріляли серійного ґвалтівника та вбивцю. Найм’якіше покарання за цей злочин передбачає позбавлення волі на три-десять років.

В Саудівській Аравії можуть відрубати голову

У цій ісламській державі закони не завжди регулюють суспільні відносини, тут діють закони шаріату, що прописані зокрема у Корані.

Згідно цих релігійних норм в Саудівській Аравії передбачається смертна кара – привселюдно відрубують голову. Або ж забивають засудженого каміннями. Важко повірити, що у 21 столітті ще існують такі засоби покарання, але це так.

За даними міжнародної правозахисної організації Amnesty International, в 2019 році в Саудівській Аравії стратили 184 особи, в тому числі одного неповнолітнього. Лише у 2020 році скасували смертну кару для дітей.

Сам процес страти в Саудівській Аравії – ціла церемонія, традиції якої зберігалися і поповнювалися протягом багатьох сотень років.

Всі страти відбуваються після полуденної молитви на центральній площі. Засуджений на смерть доставляється на місце із зав'язаними очима, стає на коліна обличчям до Мекки.

Поліцейські зачитують вирок і віддають наказ привести його у виконання. Кат отримує меч з рук офіцера поліції, підходить до засудженого зі спини й відрубає голову.

Серед злочинів за які передбачено таке покарання – вбивство, гомосексуалізм, атеїзм та зґвалтування, а також інші діяння.

У 2018 році влада Саудівської Аравії за один день стратила одразу чотирьох злочинців – пакистанських чоловіків, засуджених за зґвалтування та вбивство жінки та зґвалтування її сина-підлітка.

Отакі дикі й жорстокі закони. Щоправда в ісламських країнах доволі скептично ставляться до статевих злочинів. Жінки в цих країнах не мають рівних прав з чоловіками, їм важче довести свою правоту.

В Польщі та США хімічна кастрація за наругу над неповнолітніми

У сусідній з Україною Польщі вже кілька років існує відкритий реєстр педофілів, розміщений на сайті мін'юсту. Попри те, що багато хто критикує таку практику за порушення принципів захисту особистих даних, реєстр містить імена, фотографії, дати народження та адреси проживання 768 засуджених за педофілію. Крім відкритого реєстру, є також і розширений список, що налічує близько 2600 осіб, визнаних винними в менш тяжких злочинах на сексуальному ґрунті щодо неповнолітніх.

Цей список доступний тільки співробітникам правоохоронних органів, керівництву шкіл, дитячих садків, літніх таборів для відпочинку дітей тощо. Крім того, в Польщі застосовується хімічна кастрація педофілів. За злочини сексуального характеру, вчинені щодо дітей, тут передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 15 до 20 років. Багато поляків виступають за посилення покарання за педофілію, зокрема вимагають запровадити обов'язкову хірургічну кастрацію педофілів.

З 1996 року хімічна кастрація педофілів застосовується в США. Першим штатом, де вдалися до такої міри покарання за педофілію, стала Каліфорнія. Відповідно до законів цього штату, будь-який педофіл, засуджений удруге за сексуальний зв'язок з дитиною у віці до 13 років, підлягає обов'язковій хімічній кастрації після звільнення з в'язниці. У штаті Техас з 1997 року на добровільних засадах також застосовується хірургічна кастрація.

Крім того, в США застосовуються обмежувальні заходи щодо педофілів, які вийшли на свободу. Після звільнення з ув'язнення їх беруть на облік за місцем проживання. Інформація про те, де вони проживають, як і фотографії засуджених педофілів, містяться у відкритому доступі в національній базі даних в інтернеті.

Перевтілення, що вражає! Дівчина з ожирінням з дитинства за рік схудла на 45 кілограмів і розкрила свій секрет (фото)

вівторок, 19 березень 2024, 7:23

Жителька Австралії, яка з дитинства страждала від зайвої ваги, схудла на 45 кілограмів за рік завдяки ходьбі та правильному харчуванню. Її історію розповідає New York Post, . 25-річна Саманта Абреу виросла у родині вихідців із Португалії. З раннього ві...

Ризики вкрай великі: "Зарплатне" бронювання остаточно розділить українське суспільство, - експерт

вівторок, 19 березень 2024, 7:15

Модель економічного бронювання, яка передбачає звільнення від мобілізації українців із зарплатою від 35 тис. грн, породжує багато розмов серед українського суспільства й серед військових зокрема, і посилює розкол у суспільстві. Про це заявив радник МВС...