Хіти тижня. Люди, які набрехали у деклараціях, вважають, що їм це дозволено. Тому що вони судді, - правник

Рішення КС не зупинити ніяк. Тому президенту треба приймати рішення не правове, а політичне. Жорстке.

"Конституційний суд скасував статтю про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію та визнав неконституційними повноваження НАЗК з контролю і перевірки декларацій. Конституційне подання робили депутати від ОПЗЖ і групи "Партія "За майбутнє". У НАЗК заявили, що через рішення КС закриють реєстр електронних декларацій. У четвер президент Володимир Зеленський терміново зібрав РНБО", - пише колишній заступник генпрокурора Віктор Чумак у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Рішення Конституційного суду виглядає, як образа маленького хлопчика. Мовляв, ви ж нас не чіпайте, ви куди залізли. Ми ж тут небожителі, а ви нас хочете дотиснути. Ми повинні тут всім розказувати, як жити. Нікому не можемо підкорятися.

Тобто дурість повна. Там немає жодного правового обґрунтування. Рішення виходить за норми права. Поштовхом стало те, що судді КС Тупіцький, Мойсик, Головатий, Завгородня не подали декларації, або подали їх із порушеннями. І вони вважали, що це є нормою.

Виходить, люди, які набрехали у деклараціях, вважають, що їм це дозволено. Тому що вони судді. Такі великі судді, що можуть тільки самі себе судити. Само собою було "хороше" подання від ОПЗЖ і "За майбутнє". А цим потрібне зовсім інше - пересварити Україну із Заходом.

Тому наклалися інтереси ОПЗЖ з інтересами корупціонерів. Злодійкуватих людей, які перебуваючи на високих посадах, не хочуть жити за законами країни. Рішення КС, як доміно – падає і кладе весь ланцюжок.

Саме незалежність НАЗК і робота реєстру електронних декларацій лежать в основі візової лібералізації. Не НАБУ, не САП. Декларації, фінансовий контроль – це в основі. Зокрема і у співпраці з МВФ. Не робиться у нас, ті не дають гроші. А якщо не дають гроші, значить десь їх треба брати. У бюджеті – дірка. Пластирем не заліпиш. А де брати? Якщо у Китаю або Росії, наслідки будуть дуже погані. Пам'ятаємо, що було з Януковичем, який поїхав до Ростова.

Незалежність НАЗК і робота реєстру електронних декларацій лежать в основі візової лібералізації. ЄС поки що тримає паузу. Хочуть побачити реакцію української влади. Реакцію Зеленського, уряду. Весь політикум зараз стоїть на вухах.

Зеленський нині має чудовий момент. Його інтереси співпадають з інтересами країни. Якщо нічого не зробить – все, значить слабкий і буде домовлятися із олігархами Медведчуком, Коломойським.

Або президент зробить шикарне політичне рішення – розпустити Конституційний суд. Або відкликати, звільнити суддів. На підставі указу щодо виконання рішення РНБО. У зв'язку з тим, що рішення суду підривають основи національної безпеки. Це був би красивий політичний хід. І вся країна це би підтримала.

Рішення КС не зупинити ніяк. Тому президенту треба приймати рішення не правове, а політичне. Жорстке. Яке буде ґрунтуватися на обов'язках президента бути гарантом національної безпеки. Якщо судді толерують корупцію, то вони є загрозою національній безпеці. На цій підставі Зеленський може приймати рішення щодо загроз з боку КС і розпускати його.

Потрібен інший порядок відбору суддів. Вся судова гілка якась гнила. Тому що доступ до суддівської професії політизований. А потім ті відпрацьовують для політичних акторів своє призначення. Нехай призначають політики, але відбирає конкурсна комісія із громадськості та міжнародних експертів".

Джерело: Gazeta.ua

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...