Хіти тижня. Мама дала 6-річному сину планшет і гірко пошкодувала - тепер їй доведеться виплатити 16 тис. доларів (фото)

Мама дозволила синові-першокласнику пограти на планшеті, і тепер їй доведеться повернути банку 16 тис. доларів: саме таку суму хлопчик витратив з її кредитної картки на покупки в Apple Store, пише NY Post, передають Патріоти України.

Під час локдауна 41-річна Джесіка Джонсон з Коннектикуту (США) працювала з дому і не помітила, що її 6-річний син Джордж почав регулярно купувати платні доповнення для відеогри. Виявивши, що Apple і PayPal щодня знімають з її картки величезні суми, жінка вирішила, що це помилка або шахрайство. За виписками з банку було важко визначити, куди саме пішли гроші, і коли з її рахунку зникло 16293 долара, Джессіка звернулася до суду. Коли представник компанії Apple показав їй список всіх покупок, шокована мама зрозуміла, що проблема прихована в улюбленій грі Джорджа про їжачка Соніка.

Фото: NY Post

Жінка зізналася, що не встановила превентивні налаштування в своєму акаунті, тому що не знала про їхнє існування. При цьому вона не звинувачує хлопчика, який не розумів, що витрачає в грі справжні гроші.

"Якби я знала, що для цього є умови, я б не дозволила моєму 6-річному сину витратити майже 20 тис. доларів на віртуальні золоті кільця, - сказала Джессіка. - Ці ігри створені для того, аби спонукати дітей купувати речі. Який дорослий витратить 100 доларів на скриню з віртуальними монетами? Мій син не розумів, що гроші справжні. Як він міг? Він грає в мультяшну гру в несправжньому світі. Чого б ті гроші були для нього справжніми?"

Тепер жінці доведеться повертати банку круглу суму, але вона визнає, що незнання правил не звільняє її від відповідальності. Її порада іншим батькам - скоріше перевірити настройки безпеки на своїх телефонах і планшетах. "Я шокована тим, що в іграх таке можливо, і що пристрої Apple не налаштовані цьому запобігати", - сказала вона.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...