Хіти тижня. "Навернення у "шльондри руского міра": Ким були при Україні та як прийшли до "влади" кримські чиновниці в шубах, котрі роздавали пенсіонерам "блокадний" хліб "побєдобєсія"

До анексії півострова про цих жінок не чув ніхто та ніде...

В окупованому Криму розгорівся скандал через візит голови «міськради Керчі» Маї Хужиної, її заступниці Лариси Щербули та інших «чиновниць» до містян, які пережили блокаду Ленінграда під час Другої світової війни, передають Патріоти України.

У Мережі активно обговорювали фото, на яких так звані чиновниці, одягнені в шуби, вручають хліб у поліетиленових пакетах блокадникам. ЗМІ дізналися, ким були учасниці «шубного привітання» до того, як Росія окупувала Крим, і як стали працювати на окупаційну владу.

Від лікаря до голови «Керченської міськради»

Мая Хужина народилася в Керчі. Вона закінчила Кримський медичний інститут і почала працювати в Керченській портовій лікарні, де згодом стала заступником головного лікаря по експертизі тимчасової непрацездатності. У 2013 році Хужина почала працювати лікарем-неврологом у Керченській міській лікарні №1. Через два роки вона перейшла в ГБУЗ РК Керченську міську лікарню №2, де стала заступником головного лікаря по клініко-експертній роботі.

У керченську еліту Хужиній вдалося потрапити після окупації півострова. Спочатку вона засвітилася в багатьох ЗМІ після трагедії в політехнічному коледжі Керчі, де 18-річний студент скоїв масове вбивство. Тоді Хужина роздавала інтерв’ю всім російським журналістам і незабаром обійняла посаду голови громадської ради Керчі.

Житель Керчі, блогер Андрій Фурдик писав, що до цього про Хужину мало хто знав. Її прізвище не значилося поміж кращих медиків Керчі й вона була відома лише у вузьких колах. Послугами Хужиної користувалися переважно по знайомству.

«Місцеві борці з корупцією склали на Маю Хужину досить об’ємисте досьє про її гріхи перед вересневими виборами, але хто звертає увагу на подібні дрібниці в біографії кандидата, коли майже на кожному «єдиноросі» стоїть клеймо?», – розповідав блогер.
На посаді голови громадської ради Керчі Хужина зображала з себе знавця міста і нібито знала про всі його проблеми. Ввжається, що зайняти крісло голови«Керченської міської ради» їй допомогла близька дружба з Ларисою Щербулою, яка кілька років тому сама обіймала посаду голови міськради.

26 вересня 2019 року за Хужину проголосували 20 депутатів, проти було семеро. Також вона очолила місцеве відділення партії «Єдина Росія». Лариса Щербула теж корінна мешканка Керчі. За фахом вона інженер-конструктор. Працювала художником-оформлювачем, інженером-конструктором на рибокомбінаті, консультантом служби нерухомості, бухгалтером та начальником управління з маркетингу. Посаду голови “Керченської міськради” Щербула зайняла в грудні 2014 року. До окупації півострова вона працювала в корпорації «Консоль» Володимира Константинова, який згодом став “спікером кримського парламенту”. У зв’язку з цим Щербулу вважають його ставленицею. У 2017 році в підконтрольній Кремлю міськраді Керчі розгорівся скандал: Слідчий комітет РФ направив «депутатам» лист, у якому звинуватив Щербулу у порушенні антикорупційного законодавства. За даними слідчих, вона знала, що ексголова керченської адміністрації Сергій Писарєв вимагав хабарі й навіть сприяла цьому. При цьому Щербулу до кримінальної відповідальності не притягнуто, оскільки вона відмовилася від участі в корупційному злочині.

Частина «кримських депутатів» зажадала усунути Щербулу від посади голови міськради. Вона сама вперто вдавала, що нічого не сталося, а 22 червня 2017 року заявила про звільнення за власним бажанням «у зв’язку з сімейними обставинами».

26 вересня 2019 року Щербулу обрали заступницею Хужиної. Багато хто обурився таким призначенням, враховуючи причетність ексголови міськради до корупційного скандалу. Ймовірно, «спікер» Константинов знову пролобіював призначення Щербули.


Джерело: InfoResist

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...